Τσαντ: Η 37η χώρα της Αφρικής που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία

24/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Chad_MapΤο 37ο αφρικανικό κράτος που θα απογορεύει επίσημα την ομοφυλοφιλία, πρόκειται να γίνει το Τσαντ, αφού εντός των ημερών σκοπεύει να περάσει μια διάταξη που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Η διάταξη που αναμένεται να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ιντρίς Ντεμπί, προβλέπει ποινή κάθειρξης από 15 έως 20 έτη καθώς και χρηματικό πρόστιμο από 75 έως 750 ευρώ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργικό συμβουλίου, “η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διαφυλαχτεί ο θεσμός της οικογένειας και να είναι συμβατός με την κοινωνία του Τσαντ”.

Έντονες είναι οι ανησυχίες ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες φοβούνται πως η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει ένα νέο κύμα ομοφοβίας στη χώρα.

«Θέτοντας στην παρανομία την ομοφυλοφιλία, ο νέος ποινικός κώδικας του Τσαντ αποτελεί εργαλείο διακρίσεων και όχι δικαιοσύνης», τόνισε η Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου Ρόμπερτ Κένεντι για τη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η εν λόγω διάταξη αποτελεί μέρος του νέου ποινικού κώδικα που προωθεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση του Τσαντ.

Στα ελάχιστα θετικά του νέου αυτού ποινικού κώδικα, η κατάργηση της θανατικής ποινής.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!