Gay γάμοι στην Κρήτη ;

09/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χερσονήσου, κυρίου Ζαχαρία Δοξαστάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Κρήτη, μεγάλο τουριστικό γραφείο, με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει ζητήσει επισήμως από το δήμο άδεια για την τέλεση γάμων ετεροφυλόφιλων, αλλά και ομοφυλόφιλων, καθώς σκοπεύει να διοργανώνει θεματικά ταξίδια στο νησί.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, χαρακτήρισε “πρόκληση” το αίτημα του γραφείου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένα άτυπο δημοψήφισμα ανάμεσα στους κατοίκους της Χερσονήσου, προκειμένου για το θέμα αυτό να τοποθετηθεί η τοπική κοινωνία, η Εκκλησία και άλλοι φορείς, πλην του δημοτικού συμβουλίου.

Το τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται σε gay γάμους ανήκει σε έναν Έλληνα και μια Βρετανίδα και έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, ενώ στην ιστοσελίδα της “επιχείρησης” αναφέρεται ότι σχεδιάζεται η τέλεση πολιτικών γάμων (μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων), αλλά και βαπτίσεων στην Κρήτη.

Μπορεί ακόμα το Ελληνικό κράτος να μην έχει ψηφίσει το απαραίτητο νομικό πλάισιο και να μη θεωρεί επίσημα όλους τους πολίτες του ίσους, αλλά οφείλει να το κάνει και σύντομα. Και αυτό γιατί σε μια δημοκρατία οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις.

Πηγές : Πρώτο Θέμα και CretaLive.gr

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!