Το Λουξεμβούργο παντρεύει τον gay πρωθυπουργό της

24/08/2014
antivirus magazine διαφήμιση

imageΤην ώρα που η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα αναρωτιέται για το πόσο ηθικό είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια, κάποιες άλλες χώρες φτάνουν μέχρι και να παντρεύουν τους gay πολιτικούς τους.

Μια βόλτα μέχρι το Λουξεμβούργο και συναντάμε τον πρωθυπουργό Σαβιέ Μπετέλ, ο οποίος μετά χαράς αποκάλυψε πως ο αγαπημένος του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος δέχτηκε να τον παντρευτεί.

Ήταν το 2008 όταν ο Μπετέλ αποφάσισε να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Για την ιστορία, είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός που εκλέγεται στο Λουξεμβούργο και ο τρίτος αρχηγός κυβέρνησης στην Ευρώπη με αυτόν το σεξουαλικό προσανατολισμό, μετά την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Γιόχανα Σιγκουρδαντότιρ και το Βέλγο πρωθυπουργό Έλιο Ντι Ρούπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε και το που θα γίνει ο γάμος αλλά οι δυο τους είναι ήδη αρραβωνιασμένοι και ευτυχισμένοι.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!