Νόμο για τη “gay προπαγάνδα” ετοιμάζει η Λευκορωσία

28/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

26C86672-F83C-4F95-B82C-4FF3CA06593D_w640_r1_sΤην ανησυχία ότι η Λευκορωσία βαδίζει στα χνάρια της Ρωσίας, σχετικά με την αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας, εξέφρασε η οργάνωση Equal Rights Trust (ERT).

Σύμφωνα με την ERT, ένας νόμος παρόμοιος με αυτόν που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο στη Ρωσία και κάνει λόγο για gay προπαγάνδα, πρόκειται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο της χώρας τις επόμενες μέρες.

Η διευθύντρια της οργάνωσης, Dimitrina Pertova, δήλωσε σχετικά:

“Ενώ στο Μινσκ είδαμε σημάδια ότι η Λευκορωσία έχει αρχίσει να παίρνει τις αποστάσεις από τη Μόσχα, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε τα σχέδια της χώρας να αντιγράψει τον ομοφοβικό νόμο, βασιζόμενη στη λαϊκίστικες κλήσεις για προστασία των παιδιών από τη gay προπαγάνδα.

Η Λευκορωσία παρά το καθεστώς της, έχει ένα καλό ρεκόρ ως προς την προώθηση της ισότητας των γυναικών, των ΑΜΕΑ κ.α. Καλούμε την κυβέρνηση να αντισταθεί στο κύμα ομοφοβίας που έρχεται από τη Ρωσία και να διατηρήσει το ρεκόρ της σε θέματα ισότητας.”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!