Ένα εκατομμύριο (και βάλε…) άτομα στο pride της Μαδρίτης

07/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Madrid-2Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συμμετείχαν στο προχθεσινό pride της Μαδρίτης, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη pride παρέλαση της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα εκτιμούν ότι περίπου 1,2 εκατομ. άνθρωποι βγήκαν εχθές στους δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας.

Ένας από το συμμετέχοντες, ο Christophe Probst που ταξίδεψε από το Παρίσι, δήλωσε:

“‘Ηρθα γιατί μου είπαν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέλαση και είναι αλήθεια.”

“Είναι φανταστικά. Ολόκληρη η πόλη συμμετέχει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν κι αυτό.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας άλλος περήφανος διαδηλωτής, ο Rocio Reyes:

“Αυτό που μου αρέσει σε αυτή τη γιορτή, είναι όχι μόνο το pride αλλά και ότι πρόκειται για ένα ‘νέο καρναβάλι’. Οι άνθρωποι ντύνονται, είναι όλα πολύ ελεύθερα. Ότι και να κάνεις, είναι η ημέρα που έχεις όση ελευθερία θέλεις.”

Ο Boti G Rodrigo, μέλος της οργανωτικής ομάδας FELTGTB, υποστήριξε:

“Οργανώνουμε ένα από τα καλύτερα pride του κόσμου. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε για όλους αυτούς που δεν μπορούν, ώστε να δούν ότι δεν είναι μόνοι όταν υποφέρουν, ότι αγωνιζόμαστε για την ελευθερία τους αλλά και για τη δική μας και ότι τα LGBT ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά”.

Στα hilights της προχθεσινής διοργάνωσης ήταν και η εμφάνιση της νικήτριας της Eurovision, Conchita Wurst.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!