Η μητέρα του Mark Bingham, gay «ήρωα» της 11ης Σεπτεμβρίου, θυμάται

03/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Με την ανακοίνωση του θανάτου του Osama Bin Laden, η μητέρα του ομοφυλόφιλου παίκτη του rugby, ο οποίος με άλλους επιβάτες αεροσκάφους που είχαν καταλάβει τρομοκράτες κατάφεραν να το κάνουν να πέσει σε άδειο οικόπεδο μιλά στην αμερικανική τηλεόραση.

Ενώ η Αμερική γιορτάζει το θάνατο του Osama Bin Laden, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC κάλεσε τη μητέρα του 31 ετών ομοφυλόφιλου Mark Bingham, ο οποίος πέθανε στην πτήση 93 της United Airlines – της πτήσης που έπεσε σε άδειο οικόπεδο στην Πενσυλβάνια.

«Είναι μια μέρα περίεργη δηλώνει η Alice Hoagland . Είναι ένα περίεργο συνάισθημα όταν μαθαίνουμε ότι τελειώνει με βία, η έρευνα για ένα γεγονός με ακόμα μεγαλύτερη βία (…) Κάτα κάποιο τρόπο, είμαι ικανοποιημένη με το γεγονός ότι αυτό ο άνθρωπος θα κριθεί από τον δικό του Θεό.»

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο Mark Bingham ήταν επιβάτης της πτήσης που είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το San Francisco, όταν τρομοκράτες προσπάθησαν να καταλάβουν το αεροσκάφος και να αλλάξουν τον προορισμό της. Με μια ομάδα επιβατών, κατάφερε να ρίξει το αεροσκάφος σε ένα άδειο οικόπεδο. «Δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς να τον σκέφτομαι, δηλώνει η μητέρα του. Ο γιός μου, μου λείπει, ήταν το φως της ζωής μου. Είμαι περύφανη για αυτό που έκανε ο Mark με τους άλλους επιβάτες. Επέλεξαν να θυσιαστούν για να μην υπάρξουν επιπλέον θύματα.»

Ο Paul Holm, ο επί έξι χρόνια σύντροφος του Mark, τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο με κουράγιο. « Δεν του άρεσε να χάνει. Έλεγε ότι ήθελε να αποτελεί πρότυπο για άλλους gays Που θέλουν να σχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητικσμό.» Για να τιμήσει τη μνήμη του Mark Bingham, μέλος της gay ομάδας rugby του San Francisco, το παγκόσμιο πρωτάθλημα gay rugby gay πήρε το όνομα του το 2002 και μετονομάστηκε σε «Mark Bingham Cup». Το επόμενο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012 στο Manchester.

Πηγή : TETU

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!