Live: Στον ρυθμό του #AthensPride2014

antivirus magazine διαφήμιση

Η ομάδα του Αntivirus Magazine περήφανη όσο ποτέ σας καλωσορίζει στο 10ο Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνιας και ζωντανά από την πλατεία Κλαυθμώνος, απ’ όπου θα σας μεταφέρουμε σχεδόν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν.

22:00 – Με τη Ρωσίδα prima ballerina στη Ρωσία και prima poutana στην Ελλάδα, η Zώγια Σεβαστινού παρουσίασε το συναυλιακό μέρος τους φεστιβάλ. Δείτε παρακάτω μέρος από τις εμφανίσεις των Minor Project και Micro, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό.

21:50 – Και ενώ είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη συναυλία, βρήκα το βίντεο με την ετήσια συμμετοχή της Ελένης Λουκά στο Athens Pride, η οποία οργάνωσε καλά καλά τους φωτογράφους για να την πάρουν από το καλό προφίλ και άρχισε να μαίνεται κατά των ομοφυλοφύλων. Για μια ακόμη χρονιά έπρεπε να έχουμε την “μασκωτ του γέλιου” στην παρέα μας!

21:48 – Παράλληλα με την προετοιμασία στην πλατεία για το open air concert, οι διοργανωτές μας παρουσίασαν βίντεο – μηνύματα από διάφορους καλλιτέχνες, όπως ήδη σας παραθέσαμε παρακάτω. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το βίντεο της Άννας Βίσση, η οποία μεταξύ σοβαρού και αστείου, επικρίθηκε από την παρουσιάστρια Ζιώγα Σεβαστινού επειδή πήγε στο Pride της Κύπρου αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Pride της Αθήνας. Το μήνυμα της “απόλυτης” όμως έδωσε για τα καλά ένα δυνατό παρών στο φεστιβάλ υπερηφάνιας της Αθήνας και ο κόσμος το χειροκρότησε θερμά.

21:30 – Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, πιο ζωντανή, πιο οργανωμένη και πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Τα άρματα έδωσαν μια λαμπερή εορταστική εικόνα και με πολύ καλύτερη διακόσμηση και κέφι παρέλασαν περήφανα στο κέντρο της Αθήνα.

19:17 – Η μεγάλη παρέλαση για το 10 Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνιας ξεκίνησε και τα πέντε άρματα μαζί με πολλές οργανώσεις και κινήματα ξεκίνησαν από την Πλ. Κλαυθμώνος και αφού περάσουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα επιστρέψουν για να ξεκινήσει το τελευταίο μέρος της διοργάνωσης, το open air concert με Ελένη Δήμου, Micro, Minor Project, Ελένη Φουρέιρα, Κατερίνα Στικούδη. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την παρέλαση και τα άρματα των Sodade2 / Noiz, Ath CheckPoint, Shark.

19:00 – Oι ομιλίες ολοκληρώθηκαν από τους πρέσβεις της Νορβηγίας και του Καναδά που υποστηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση, ενώ οι ίδιοι οι διοργανωτές μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής χώρου για του χρόνου, γιατί απλά δεν μας χωράει. Τις ομιλίες έκλεισε ο Δήμαρχος (νεο-επανεκλεγμένος κιόλας), κος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φέτος αποφάσισε να τηρήσει την υπόσχεσή του και να παρευρεθεί στο Athens Pride. Παρακάτω είναι οι τελευταίες φωτογραφίες πριν την παρέλαση.

18:36 – Πριν από λίγες εβδομάδες το Antivirus Magazine σε συνεργασία με το oikotimes.com βρέθηκαν στην Κοπεγχάγη για τη Eurovision 2014 και εκεί συνάντησαν την εκπρόσωπο της χωρας το 2007, DQ η οποία έστειλε τους δικούς της χαιρετισμούς για το Athens Pride 2014.

18:32 – Και επειδή εγώ χωρίς Eurovision δεν κάνω, έστω και στο Pride, δείτε παρακάτω το μήνυμα της νικήτριας από την αυστρία για το 2014, Conchita Wurst για την LGBT κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ANTIVIRUS MAGAZINE ΙΟΥΝΙΟΥ – ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

18:25 – Και ενώ στη σκηνή έχουμε χορευτές που μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές χορεύοντας zumba στους ρυθμούς του επίσημου τραγουδιού του Mundial 2014 – για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, καλή επιτυχία στις 19:00 στην Εθνικη μας ομάδα που θα δώσει τον πρώτο της αγώνα.

18:00 – Λίγη ώρα εμεινε για την μεγάλη παρέλαση του 10ου Athens Pride και στη σκηνή ξεκίνησαν οι ομιλίες από σχεδόν όλες τις ομάδες, οργανώσεις και κινήματα της LGBT κοινότητας της Ελλάδας. Από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονική τα μηνύματα είχαν το ίδιο κοινό μήνυμα: να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι για τα δικαιώματά μας.

17:00 – Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η παρέλαση με τα άρματα και εμείς χορεύουμε στους ρυθμούς του DJ που κάνει αντικειμενικά ένα από τα ωραιότερα προγράμματα on decks. Δίπλα μας το ;;enola και με πολλά gadget και summer games για όλους μας! Δεν είναι αργά να έρθετε και να γίνετε ένα με τη μεγαλύτερη παρέα της Αθήνας!

16:00 – Η πλατεία Κλαυθμώνος σχεδόν γεμάτη απο τώρα, παρά τη ζέστη και τον καυτό ήλιο αλλά ξεδιψάμε με Evian και συνεχίζουμε τη βόλτα μας. Ο κόσμος ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο open air παρτυ της χρονιάς και ακόμα και στο γρασίδι στήνονται ομπρέλες και απολαμβάνουμε το κέφι.

  • 15:30 – Δεν ξεχνάμε απόψε τη μεγάλη συναυλία – open air concert με την οποία γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Pride, με Ελένη Δήμου, Ελένη Φουρέιρα, Κατερίνα Στικούδη, Minor Project, Micro και πολλές πολλές εκπλήεξςι, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει με το δικό της μοναδικό τρόπο η ταλαντούχα ηθοποιός Ζώγια Σεβαστινού. Η παρέλαση ξεκινάει στις 19:30 και να είστε όλοι εδώ!

  • 15:20 – Με τη συνοδεία του DJ με το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, μοιράζουμε δωρεάν όπως πάντα, το τεύχος του Antivirus Magazine Ιουνίου, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρείτε τον χάρτη του GayGuide.gr για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη, συνοδευμένοι από το απόλυτο λάδι του καλοκαιριού προσφορά της Carroten!
  • 15:15 – Είμαστε παρέα με τη Shark, Fix, Frutop καθώς και με τους φίλους μας, το Ροζ Καφενείο, Θετική Φωνή, Praxis, Ath CheckPoint και πολλούς άλλους ενώ για πρώτη φορά δίπλα στο περίπτερο του Antivirus Magazine υποδεχόμαστε και το αδερφάκι περίπτερο του GayGuide.gr.
  • 15:00 – Οι πρώτες φωτογραφίες από την Πλατεία Κλαυθμώνος είναι εδώ για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα όσα συμβάινουν εδώ. Φυσικά εάν είστε στην Αθήνα, βάλτε ένα απλό T-shirt και μια βερμούδα και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!
  • 14:30 – Τα δύο μπαρ της διοργάνωσης άνοιξαν και σας προσφέρουν δροσερά ποτά και αναψυκτικά ενώ η θερμοκρασία άγγιξε – υπό σκιάν – τους 36 βαθμούς.
  • 14:00 – Όλα είναι έτοιμα από το πρωί και τα περίπτερα των συμμετεχόντων είναι στη θέση τους και σε πλήρη λειτουργία, έτοιμα να υποδεχτούν το Αθηναϊκό – και μη – κοινό

PHOTO: FOTIS KONSTANTOPOULOS / OIKOTIMES.COM

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!