Η.Π.Α: Ανακήρυξαν τον Ιούνιο μήνα “LGBT Υπερηφάνειας”

01/06/2014
antivirus magazine διαφήμιση

obama11Μήνα Υπερηφάνειας για την LGBT κοινότητα ανακήρυξε τον Ιούνιο ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, καλώντας παράλληλα να λήξει το καθεστώς διακρίσεων που υφίστανται τα LGBT άτομα στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος υποστήριξε:

“Από σήμερα, εγώ o Barack Obama, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με την εξουσία που μου δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας,  αναγνωρίζω τον Ιούνιο μήνα Υπερηφάνειας για τα LGBT άτομα.

Καλώ το λαό των Η.Π.Α να  εξαλείψει τις προκαταλήψεις, οπουδήποτε κι αν υπάρχουν και να γιορτάσει τη διαφορετικότητα του αμερικανικού λαού.

Με την πρόοδο να εξαπλώνεται από πολιτεία σε πολιτεία, με τη δικαιοσύνη να εφαρμόζεται στις αίθουσες δικαστηρίων και καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό – το έθνος μας γίνεται όχι μόνο πιο ανεκτικό, αλλά και περισσότερο ισότιμο. Κατά τη διάρκεια του LGBT  Μήνα Υπερηφάνειας, γιορτάζουμε τις νίκες που επιβεβαίωσαν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και δεσμευόμαστε εκ νέου να ολοκληρώσουμε το έργο που απομένει.”

Ο Obama αναφέρθηκε και στον αγώνα της χώρας σχετικά με τη νομιμοποίηση των gay γάμων. Παράλληλα, ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας για ισότητα και σε άλλους τομείς, όπως σε αυτόν τη εργασίας.

“Οι LGBT εργαζόμενοι σε τόσες πολλές πολιτείες μπορούν να απολυθούν εξ αιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου. Επιμένω να καλώ το Κογκρέσο να διορθώσει αυτήν την αδικία, περνώντας το νομοσχέδιο για  την καταπολέμηση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας”.

“Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι LGBT αντιμετωπίζουν εκτελέσεις, συλλήψεις ακόμα και καταδίκες από το ίδιο το κράτος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι Η.Π.Α καλούν κάθε έθνος να ενωθεί μαζί μας στον αγώνα προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!