O GIL HOVAV σε εκδήλωση της HOMOphonia-Thessaloniki Pride

08/05/2014
antivirus magazine διαφήμιση

GIL-HOVAVΟ Gil Hovav είναι κορυφαίος δημοσιογράφος γαστρονομίας στο Ισραήλ και προσωπικότητα της τηλεόρασης. Προέρχεται από μία από τις πιο σπουδαίες οικογένειες στον εβραϊκό κόσμο. Είναι ο δισέγγονος του Eliezer Ben Yehuda, o οποίος αναβίωσε την αρχαία εβραϊκή γλώσσα. Είναι εγγονός του Itamar Ben-Avi ο οποίος ξεκίνησε την σύγχρονή δημοσιογραφία στα εβραϊκά και είναι γιός του Moshe και της Drora Hovav, δύο από τους “ιδρυτές” της σύγχρονης δημόσιας ραδιοφωνίας του Ισραήλ.

O ίδιος ο Gil έχει μια ένδοξη πορεία στην δημοσιογραφία και την τηλεόραση. Ως συγγραφέας έχει παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην αναβίωση της Ισραηλινής κουζίνας όσο και στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια που έχουν μετατρέψει το Ισραήλ από μια χώρα βασικών παραδοσιακών φαγητών σε ένα “έθνος-gourmet.”

Έχει δώσει διαλέξεις σε όλον τον κόσμο σε χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Σήμερα ο Gil ασχολείται με την εκδοτική του και τηλεοπτική του εταιρεία. Η τελευταία του τηλεοπτική σειρά 20 επεισοδίων με τίτλο “Τροφή για Σκέψη” (Food for Thought) είχε και συνεντεύξεις με 25 νομπελίστες όπως τον Eli Wiesel, τον Eric Kandel και πολλούς άλλους.

Τα τελευταία 25 χρόνια ζει με τον σύντροφό του τον οποίο γνώρισε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του και μαζί μεγαλώνουν την δεκάχρονη κόρη τους, Naomi.

Στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί μ όλες τις LGBT οργανώσεις της πόλης, το Σάβαττο 10/05/2014 στο Οικόπολις στις 17 μμ Πτολεμαίων 29α 5ος όροφος

BeFunky.jpg




Δες και αυτό!