Ημερίδα «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση»

30/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

10172642_1502380846649075_3380803006274608744_nΜια ημερίδα με θέμα την ομοφοβία και την τρανσφοβία στο χώρος τη εκπαίδευσης, διοργανώνεται την Παρασκευή 2 Μαΐου στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην ομάδα «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση», η οποία σε συνεργασία με το Σχολείο Παιχνιδιού – Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη – Human Library Greece και το Σύλλογο Διδασκόντων 66ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών θα ανοίξουν ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τα περιστατικά ομοφοβικού/τρανσφοβικού εκφοβισμού (bullying) που συναντώνται όλο και πιο συχνά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τόσο στη χώρα μας όσο και σε αρκετά κράτη της Ε.Ε, τέτοια περιστατικά συνήθως δεν αναγνωρίζονται, δεν προλαμβάνονται και ούτε αντιμετωπίζονται. Το αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν ακραίες καταστάσεις, για τη διαχείριση των οποίων η εκπαίδευση των εμπλεκομένων φορέων και ατόμων είναι σχεδόν μηδενική.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για ζητήματα διακρίσεων και σχολικού εκφοβισμού, θα υπάρξει ενημέρωση για την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ (σχετικά με την ίση μεταχείριση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου), θα συζητηθεί ο ρόλος που μπορεί να έχει η εκπόνηση προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής υγείας σε αυτό το θέμα καθώς και θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθούν εποικοδομητικοί τρόποι, ώστε να συγκροτηθεί μια σύγχρονη αντίληψη στο χώρο της εκπαίδευσης, απέναντι στις έννοιες της σεξουαλικότητας και της διαφορετικότητας .

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!