Το τρίτο φύλο αναγνώρισε η Ινδία

16/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

trans3Στην Ινδία, όπως και σχεδόν σε κάθε έθνος της Δύσης, τα τρανσφυλικά άτομα αναγκάζονται να αυτοπροσδιορίζονται νομικά ως αρσενικά ή θηλυκά. Όχι πια, αφού σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Ινδίας, η επιλογή του τρίτου φύλου είναι πλέον γεγονός.

« Η αναγνώριση των τρανσφυλικών σαν τρίτο φύλο, δεν αποτελεί ένα κοινωνικό ή ιατρικό θέμα, αλλά ένα ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο δικαστής Justice K.S. Radhakrishnan.

«Οι τρανς αποτελούν πολίτες αυτής της χώρας και έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και σε όλα τα δικαιώματα».

Ο ίδιος κατεύθυνε τις κυβερνητικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ,ώστε να αναγνωριστεί το τρίτο φύλο ως φυσική επιλογή.

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα άτομα αυτά θα έχουν τώρα πρόσβαση σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας όπως και άλλες μειονοτικές ομάδες στην Ινδία.

Η απόφαση του δικαστηρίου απευθύνεται στα άτομα εκείνα που φέρουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του αντίθετου φύλου (από αυτό που γεννήθηκαν).

Το δικαστήριο αποσαφήνισε επίσης, ότι η ρύθμιση θα απευθύνεται μόνο στα τρανσφυλικά άτομα και όχι στους gay ή bisexual.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!