Παράνομη η απαγόρευση των LGBT διαδηλώσεων σε περιφέρεια της Ρωσίας

05/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Ryazan_Gay_Propaganda_Laws_1Κόντρα στο κλίμα ομοφοβίας που επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, αποφάσισαν να πάνε έξι δικαστές στην περιφέρεια Κοστρομά (Δυτική Ρωσία), κρίνοντας παράνομη την απαγόρευση των gay διαδηλώσεων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο του περιφερειακού δικαστηρίου – το ανώτατο δικαστικό όργανο της περιφέρειας- κατέληξε ότι οι δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί τον περασμένο Ιούνιο από τις LGBTΙ οργανώσεις έπρεπε να διεξαχθούν κανονικά, χωρίς να χαρακτηριστούν παράνομες.

Οι έξι δικαστές πληροφορήθηκαν την απαγόρευση από τον gay ακτιβιστή Nikolai Alekseev αλλά και από τις τοπικές αρχές.

Οι δικηγόροι που ανέλαβαν να υπερασπιστούν το αίτημα της απαγόρευσης, υποστήριξαν ότι οι συγκεντρώσεις αυτές θα προωθούσαν «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», κάτι που αντιβαίνει το νόμο περί gay προπαγάνδας,

Υποστήριξαν επίσης, ότι η αστυνομία δεν θα ήταν σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Παρά τις αξιώσεις τους όμως, οι δικαστές αποφάσισαν ότι:

«Τα LGBTI άτομα αξίζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας τους από τις διακρίσεις»

Μετά αφορμή την απόφαση αυτή, ο Alekseev δήλωσε:

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στο χώρο του Ρωσικού δικαστικού συστήματος»

«Και έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα ότι η ετυμηγορία έρχεται από το προεδρείο του περιφερειακού δικαστηρίου. Τώρα σκοπεύω να αναζητήσω από την πολιτεία αποζημίωση για τις ηθικές και υλικές ζημιές στα πλαίσια των ανθρώπινων δικαιωμάτων που προκαλούνται από την απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!