Ο «Mozilla» ενάντια στο gay γάμο;

02/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

brendan-eich-360x239Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο νέος πρόεδρος της εταιρείας του γνωστού περιηγητή ιστού «Mozilla Firefox», Brendan Eich, είχε προσφέρει το ποσό των 1.000 δολαρίων σε εκστρατεία που αντιμάχεται τους gay γάμους στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τη δωρεά που έκανε ο ίδιος το 2008, όταν προσέφερε το ποσό στην καμπάνια που υποστήριζε το νόμο «Proposition 8», ο οποίος απαγόρευε την γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Νόμος που έπαψε να ισχύει από τον Ιούνιο του 2013.

Το θέμα που είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας το 2012, επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανάληψη της θέσης του «chief executive officer» από τον Brendan Eich , την περασμένη εβδομάδα.

Αντιδρώντας στο γεγονός αυτό 3 μέλη από το συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Στο ίδιο κλίμα και ορισμένες ιστοσελίδες, οι οποίες προτείνουν στους επισκέπτες τους να χρησιμοποιούν άλλους περιηγητές ιστού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η dating ιστοσελίδα OkCupid που ανάρτησε μια σχετική ανακοίνωση στην αρχική της σελίδα:

«….Ο πρόεδρος της Mozilla, Brendan Eich, είναι πολέμιος των ίσων δικαιωμάτων των gay ζευγαριών. Θα προτιμούσαμε οι χρήστες μας να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό για να επισκέπτονται το OkCupid…»

Μετά την κίνηση αυτή η εταιρεία “Mozilla Foundation” δήλωσε στο Associated Press ότι:

«Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή το ποιον αγαπάς, οποιοσδήποτε αξίζει ίδια δικαιώματα και να του συμπεριφέρονται με ισότητα. Το OkCupid ποτέ δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας για να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του ή για να επιβεβαιώσει τα γεγονότα.»

 

πηγές: www.pinknews.co.uk , www.attitude.co.uk

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!