Obama: «Η Ρωσία πρέπει να προστατεύει τους Gay και όχι να τους στοχοποιεί»

28/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Obama (1)Τη στάση της Ρωσίας, απέναντι στη LGBT κοινότητα, επέκρινε ο πρόεδρος των Η.Π.Α σε ομιλία που έδωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια των συναντήσεων του με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αντί να απειλούμε τους gay αδερφούς και αδερφές μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους νόμους μας για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους. Αντί να προσδιορίζουμε τον εαυτό μας αντίθετα από τους άλλους, μπορούμε να ΄δούμε’ τις προσδοκίες που έχουμε από κοινού. Αυτό είναι που θα κάνει την Αμερική δυνατή. Αυτό είναι που θα κάνει την Ευρώπη δυνατή. Αυτό είναι μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε.»

«Πιστεύουμε στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στο ότι κάθε άτομο είναι ίσο, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή από το πώς είσαι εξωτερικά ή από το ποιον αγαπάς ή από το που κατάγεσαι. Αυτό είναι που πιστεύουμε. Που μας κάνει δυνατούς. Και αυτή η δύναμη μας αντικατοπτρίζεται  στο σεβασμό μας για το διεθνές σύστημα που προστατεύει τα δικαιώματα τόσο των εθνών όσο και των ανθρώπων…»

«Θέλουμε οι άνθρωποι στη Ρωσία να ζουν με ασφάλεια, ευημερία και αξιοπρέπεια όπως ο καθένας. Να ζουν περήφανοι για την ιστορία τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!