Marcus Juhlin: Ο Σουηδός αθλητής του rugby κάνει «come out»

28/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

juhlinΤο δικό του come out έκανε ένας Σουηδός αθλητής του rugby για να εμπνεύσει, όπως δήλωσε, όλα τα LGBT άτομα που αισθάνονται ότι δεν ανήκουν πουθενά.

Ο λόγος για τον παίχτη της ομάδας «Carlstad Crusaders», Marcus Juhlin, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του στο νέο τεύχος του Σουηδικού περιοδικού QX.

Σε ένα άθλημα που θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στη Σουηδία, o Juhlin είναι ο πρώτος αθλητής που ανήκει στο χώρο αυτό και τολμά να μιλά ανοιχτά για όσα αισθάνεται.

«Οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί όταν το έμαθαν.»

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του QX, Anders Ohrman, o Juhlin έστειλε ένα email στο περιοδικό που τους ζητούσε να τον βοηθήσουν να μιλήσει.

«Παρακαλώ βοηθήστε με να βγω από την ντουλάπα και να κλείσω την πόρτα μια και καλή.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!