Eurovision Newsweek 20 Μαρτίου

antivirus magazine διαφήμιση

Καλωσήρθατε σε μία ακόμα εβδομαδιαία ενημέρωση από τον θαυμαστό κόσμο της Eurovision από το Antivirus Magazine και το oikotimes.com. Όλα, λοιπόν είναι έτοιμα για τον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στις 6, 8 και 10 Μαίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Και οι 37 συμμετοχές κατατέθηκαν και παρουσιάστηκαν στη συνάντηση των αποστολών στη πρωτεύουσα της Δανίας, την Τρίτη.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
To κορίτσι με το μούσι έκλεψε τις εντυπώσεις με την παρουσίαση της συμμετοχής της για την Eurovision 2014. H Conchita Wurst (πρώην Tom) παρουσίασε τη συμμετοχή της Αυστρίας για το διαγωνισμό με τίτλο “Rise Like a Phoenix” και η ορχηστρική της μουσική αμέσως σε μαγεύει. To κομμάτι αμέσως σου θυμίζει μουσικό θέμα από την τανία James Bond και όσο καρικατούρα και αν θεωρείται από κάποιους η εμφάνισή της, το σίγουρο είναι πως η ίδια κατάφερε να περάσει το μήνυμα που επιθυμούσε: δικαίωμσα στην ανοχή και διαφορετικότητα των ανθρώπων.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Μετά από 2 αναβολές για εθνικό τελικό, το κρατικό κανάλι της Ρωσίας ανακοίνωσε ανάθεση τελικά για τη συμμετοχή της χώρας στον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού. Οι νικήτριες της Junior Eurovision 2006, Tolmachevy Sisters θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία με το τραγούδι “Shine”, το οποίο υπογράφει ο Ρώσος συνθέτης Philip Kirkorov μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο, γνωστό τόσο από τις επιτυχίες του στην Ελλάδα όσο και από τη Eurovision καθώς είχε εμπλακεί ενεργά στις συμμετοχές της Λευκορωσίας το 2007 (6η θέση), Ουκρανίας 2008 (2η θέση), Ελλάδα 2009 (7η θέση), Αζερμπαϊτζάν 2013 (2η θέση). Στους στίχους βρίσκουμε τους στιχουργούς των Ace of Base από τη Σουηδία και από τη Μάλτα. Ακούστε παρακάτω τη διεθνή συμπεραγωγή για τη Ρωσία. Βέβαια, με την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και τον πρόσφατο νόμο κατά των ομοφυλοφίλων το λιγότερο που θα συμβεί στη Ρωσία φέτος είναι ένα γερό γιουχάρισμα στο στάδιο μόλις ξεκινήσει το τραγούδι της στη σκηνή.

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Σε τραγωδία κατέληξε ο εθνικός τελικός της Πορτογαλίας για τη Eurovision 2014. Στον ημιτελικό που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου 10 τραγούδια διαγωνίστηκαν και 5 προκρίθηκαν στον τελικό. Φαβορί για τη νίκη ήταν οι συμμετοχές της Catarina Periera και Rui Andrade. Στον ημιτελικό το κοινό μπορούσε να ψήφισει 1 φορά ανα τηλεφωνική γραμμή αλλά στον τελικό το κοινό είχε απεριόριστο αριθμό ψήφων ανά τηλεφωνική γραμμή. Νικήτρια αναδείχθηκε η 5η στην ψηφοφορία του ημιτελικού Suzy την οποία κατηγορούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ότι χρησιμοποίησε σύστημα μαζικής ψηφοφορίας. Η Πορτογαλική τηλεόραση εξόργισε τους πάντες, όμως, λέγοντας πως εφόσον δεν υπάρχει κανονισμός για το αντίθετο, η μέθοδος που ίσως να ακολούθησε η ομάδα της Suzy δεν είναι παράνομη. Οι fans και οι υπόλοιπο συντελεστές εξοργίστηκαν και απειλούν με μηνύσεις.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Και εκεί που λέγαμε διάφορα για το εαν θα κερδίσει τελικά η Σουηδία ή η Αγγλία, μια χώρα έκπληξη φέρεται να σαρώνει, στοιχήματα, δημοσκοπήσεις αλλά και views στο YouTube. H Αρμενία έκανε την έκπληξη φέτος με τον Aram MP3 να παρουσιάζει μια διαφορετική μουσική πρόταση, αρκετά φεστιβαλική, ορχηστρική και κινηματογραφική με το τραγούδι “You are not alone” που έει αποσπάσει, όχι απλά θετικά σχόλια, αλλά θδιθυράμβους. Σύντομα το oikotimes.com & το avmag.gr θα ανοίξουν τη δική τους δημοσκόπηση για το διαγωνισμό και θα έχετε την ευκαιρία να ψηφίσετε!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!