Η μαθήτρια που έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας

15/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Tony_Abbott_gay_marriage_1Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott, μετά την ερώτηση που δέχτηκε από μια μαθήτρια, σχετικά με τους gay γάμους.

Η μαθήτρια λυκείου που βρέθηκε με την τάξη της στο κτίριο της κυβέρνησης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, άδραξε την ευκαιρία της επίσκεψης και μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εξέφρασε τα ερωτήματα της.

Χαρακτηριστικά ρώτησε:

«Γιατί είστε τόσο αντίθετος με τη νομιμοποίηση του gay γάμου;»

Αμέσως μετά την ερώτηση, οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο Abbott – φανερά σαστισμένος- απάντησε χαμογελώντας:

«Εεε, λοιπόν κοιτάξτε, εεε. Εγώ… Εγώ δεν είμαι εναντίον των ανθρώπων που θέλουν να έχουν μια υπέροχη σχέση»

«Είμαι υπέρ των ανθρώπων που θέλουν να έχουν μόνιμες σχέσεις αγάπης. Αλλά υποθέτω πως αυτό είναι ένα θέμα ορισμού».

Η μαθήτρια τότε συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλά gay άτομα σε αυτό το σχολείο και έχω αρκετούς gay φίλους. Και είναι πραγματικά πολύ λυπηρό που δεν μπορούν να παντρευτούν απλά επειδή έλκονται από το ίδιο φύλο».

Προσπαθώντας να ξεμπερδέψει γρήγορα, ο Abbot απάντησε:

«Παίρνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα, εντάξει. Ας προχωρήσουμε στην ερώτηση κάποιου άλλου».  

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!