Νέα Υόρκη: Η επίθεση μίσους και η αδιαφορία των παρευρισκομένων

08/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

mastersonΆλλο ένα περιστατικό ομοφοβικής επίθεσης σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη μπροστά στα μάτια 50 περίπου ατόμων, από τα οποία κανένα δεν έσπευσε να βοηθήσει.

Ο λόγος για το J.P. Masterson και τον Peter Moore που εκείνη την ημέρα γιόρταζαν την επέτειο της σχέσης τους στο Greenwich Village.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι τους πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας (βρισκόντουσαν στο σιδηροδρομικό σταθμό) και τους ρώτησε αν είναι gay. Μετά άρχιζε να τους βρίζει και να χτυπά τον Masterson στο πρόσωπο.

O Masterson που υπέστη αρκετές κακώσεις (σπάσιμο της μύτης, πληγή στο μάτι, μώλωπες), μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την οργάνωση «The New Civil Rights Movement», υπήρχαν περίπου 50 άτομα τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό. Δυστυχώς όμως κανένας δεν θεώρησε σημαντικό να παρέμβει.

Ο Masterson δήλωσε στο CBS:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτήν την ημέρα και σε αυτήν την εποχή στο Greenwich Village, στο μέρος όπου έκανα ζούσα ανοιχτά και ένιωθα τη μεγαλύτερη αποδοχή, τώρα θα πρέπει να ζω στο περιθώριο.»

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα του στο άτομο που του επιτέθηκε:

 «Μπορεί να με έριξες κάτω και μπορεί να μοιάζω κάπως grotesque τώρα, αλλά ακόμα στέκομαι όρθιος.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!