Ο πρόεδρος της Ουγκάντα υπογράφει τελικά το ομοφοβικό νομοσχέδιο

24/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

President_Museveni_Uganda_Anti-Gay_Bill_0Λίγη ώρα μετά τη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Ουγκάντα υπογράφει το αντί-gay νομοσχέδιο μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς.

Δικαιολογώντας μάλιστα την απόφαση του αυτή, ο πρόεδρος  Museveni κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης.

«Η άποψη μας θέλει να τιμωρήσει τους επιδειξιομανείς, αυτούς που προσηλυτίζουν και τις πόρνες των ομοφυλόφιλων»

«Δεν επιβάλλουμε στους εαυτούς μας τη δυτική κουλτούρα. Που είναι επομένως το κακό; Γιατί θα πρέπει να μας δείξετε πώς να φιλιόμαστε;»

«Έχουμε βαρεθεί του ομοφυλόφιλους που προβάλλουν τον εαυτό τους. Όλοι οι Αφρικανοί είναι εμβρόντητοι από την έκθεση αυτής της σεξουαλικής συμπεριφοράς».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας άνδρας να μην μπορεί να ελκύεται από μια όμορφη γυναίκα αλλά αντ’ αυτού να ελκύεται από έναν άνδρα».

Ο νέος νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους «διαπράττουν» ομοφυλοφιλικές πράξεις αλλά και σε όσους προωθούν την ιδέα της ομοφυλοφιλίας.

Παρά τις ακραίες δηλώσεις του, ο Musenevi έδειχνε μια αμφιθυμία σχετικά με τη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου. Κάτι που οφειλόταν κυρίως στις πιέσεις [που δεχόταν από τη διεθνή κοινή γνώμη (χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου των Η.Π.Α , οποίος προειδοποίησε ότι η ψήφιση του νόμου αυτού θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών). Πιέσεις που από ότι φαίνεται δεν έλαβε τελικά υπόψη.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!