Ομοφοβικό νομοσχέδιο προωθεί η Αριζόνα

24/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

jan_brewer__supreme_court__benefits__same-sex_partners_gay_star_newsΚλειστό κρατάει το στόμα της η Κυβερνήτης της Αριζόνα (Jan Brewer), σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε πρόσφατα από την πολιτεία και δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να διακρίνουν τα LGBT άτομα στο όνομα της θρησκείας.

«Ξέρετε, το νομοσχέδιο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και δεν χρειάζεται να πάρω κάποια απόφαση μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Οπότε έχω αρκετό χρόνο».

Το νομοσχέδιο που είναι γνωστό ως HB 2153, πέρασε την περασμένη εβδομάδα από το συμβούλιο της πολιτείας, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από Ρεπουμπλικάνους.

Αν υπογραφεί, θα δίνει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να αρνείται την εξυπηρέτηση σε όποιον επιθυμεί, αρκεί να το κάνει στο όνομα της θρησκείας.

Η Brewer-που τυγχάνει Ρεπουμπλικανή και η ίδια-  είπε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να εξετάσει το νομοσχέδιο πριν αποφασίσει.

Στον παρελθόν πάντως, η ίδια είχε υποβάλλει αίτηση στο Ανώτατο δικαστήριο για να ανατρέψει μια απόφαση που έδινε προνόμια υγείας σε ζευγάρια ίδιου φύλου, αλλά είχε απορριφθεί.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!