Έρευνα: Οι πιο «gay friendly» ένοπλες δυνάμεις του κόσμου

21/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

OverwatchΤο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών στη Χάγη (ΗCSS) δημοσίευσε εχθές μια έρευνα, σχετικά με την απορρόφηση των LGBTI ατόμων στις ένοπλες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με αυτήν, η Νιγηρία βαθμολογήθηκε ως η χειρότερη χώρα (ως προς την ένταξη των LGBT ατόμων στο στρατό) με ποσοστό μόλις 3%. Ακολουθεί το Ιράν και η Συρία με 6% και 7% αντίστοιχα.

Τα μόνα αφρικανικά έθνη με βαθμολογία υψηλότερη του 50%, είναι η Νότια Αφρική (80%) και η Ρουάντα (52%). Ακολουθεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (40%).

Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η μόνη χώρα με υψηλό ποσοστό είναι το Ισραήλ (92%)

Σχετικά με τη Λατινική Αμερική, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται κοντά στο 70 ή 80%, με την Αργεντινή και τη Βραζιλία να σημειώνουν τα πιο υψηλά ποσοστά.

Στην Ασία, η Ιαπωνία σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό ένταξης με 78,5%. Ακολουθούν η Ταϊλάνδη με 66%, οι Φιλιππίνες με 62,5%, το Βιετνάμ με 58% και το Νεπάλ με 55,5% .

Παραδόξως ο πακιστανικός στρατός (41,5%) αξιολογήθηκε ως πιο δεκτικός σε σχέση με αυτόν της Ινδίας (34%).

Τις πέντε υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνουν η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και Αυστραλία με ποσοστό που ξεπερνά το 95%.

Οι Η.Π.Α βρίσκονται αρκετά πίσω από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και από τον Καναδά.

Το ποσοστό κάθε χώρας προκύπτει από τη δυνατότητα ένταξης που παρέχει στα LGBTI άτομα στο στρατό αλλά και από τις συνθήκες ανεκτικότητας που επικρατούν μέσα σε αυτό.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!