Βιρτζίνια: Η δικαστική απόφαση που ανοίγει τη συζήτηση για τους gay γάμους

15/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Τον νόμο που απαγορεύει το γάμο ανάμεσα σε ζευγάρια ίδιου φύλου, ανέτρεψε η επικεφαλής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Με τον τρόπο αυτόν, η Βιρτζίνια αποτελεί την πρώτη πολιτεία του Νότου που τάσσεται υπέρ των gay γάμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της: «Η απαγόρευση παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα διότι αρνείται στους ομοφυλόφιλους πολίτες της Βιρτζίνια τη θεμελιώδη ελευθερία να επιλέξουν ποιον θα παντρευτούν».

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη μήνυση που κατέθεσε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που θέλησε να εναντιωθεί στον παράνομο χαρακτήρα του συγκεκριμένου νόμου.

Το δικαστήριο τελικά απεφάνθη υπέρ του ζευγαριού.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει οριστικό χαρακτήρα (υπάρχει η πιθανότητα έφεσης), αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, μιας και ανοίγει τη συζήτηση των gay γάμων και σε αυτήν την πολιτεία των Η.Π.Α.

Μέχρι στιγμής αναγνωρίζονται επίσημα σε 17 πολιτείες.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!