H Ellen Page αποκάλυψε ότι είναι gay

17/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Μια εκ των πρωταγωνιστών του νέου «X-men: Days of Future Past», η Ellen Page (Juno) μετείχε στην καμπάνια ανθρωπίνων δικαιωμάτων THRIVE για την ενίσχυση της LGBTQ νεολαίας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο Las Vegas, η Page ανέβηκε στη σκηνή και δήλωσε:

«Είμαι σήμερα εδώ επειδή είμαι gay και επειδή ίσως να μπορέσω να κάνω μια διαφορά και να βοηθήσω άλλους να περνάνε καλύτερα και πιο εύκολα. Προσωπικά, το ένιωθα σαν υποχρέωση και κοινωνική ευθύνη.

Έχω υποφέρει για χρόνια επειδή φοβόμουν να αποκαλυφθώ. Υπέφερε το πνεύμα μου, η ψυχική μου υγεία και οι σχέσεις μου. Στέκομαι σήμερα μαζί σας στην άλλη πλευρά από αυτόν τον πόνο.

Είναι περίεργο γιατί εδώ βρίσκομαι σαν ηθοποιός, εκπροσωπώντας μια βιομηχανία που επιβάλει συντριπτικά πρότυπα σε όλους μας. Όχι μόνο στους νέους αλλά σε όλους. Πρότυπα ομορφιάς, καλής ζωής, επιτυχίας. Απαιτήσεις που λυπάμαι αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι επηρέασαν και εμένα.

Αρχίζουν να μπαίνουν στο μυαλό σου σκέψεις και ιδέες που δεν είχες πριν. Και σου λένε το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι, να ντύνεσαι και γενικότερα να είσαι. Προσπαθούσα να αντιδράσω, να είμαι αυθεντική, να ακολουθώ τη καρδιά μου, αλλά είναι δύσκολο.
Διάβαζα για τον εαυτό μου στα tabloid και έγραφαν «γιατί αυτή η ωραία κοπερλίτσα να ντύνεται σαν υπέρβαρος άντρας;» Η απάντηση; Επειδή γουστάρω να είμαι άνετη!

Η επιβολή στερεοτύπων σεξουαλικότητας δεν εξυπηρετεί κανέναν. Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από γενναίους ανθρώπους γύρω μας όπως οι Michael Sam (ποδοσφαιριστής), Laverne Cox (ηθοποιός στο «Orange Is the New Black»), Τegan και Sara Quin (μουσικοί) που συνέβαλαν στην υπερηφάνεια και την ορατότητα της LGBT κοινότητας»

H Page ολοκλήρωσε ευχόμενη σε όλους ευτυχισμένη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου και δηλώνοντας «Σας αγαπάω» (σαν την Αλιφέρη).
Σιγά σιγά το cast των X-men εξελίσσεται σε προμαχώνα της ομοφυλοφιλικής κοινωνίας, καθώς πέρα από τον παθιασμένο ακτιβιστή Sir Ian McKellen περιλαμβάνει και υποστηρικτές όπως τους Hugh Jackman και Sir Patrick Stewart. Εμείς χαιρετίζουμε την κίνηση της Page και ελπίζουμε να πλησιάσει η μέρα που δε θα χρειάζεται μια τέτοια αποκάλυψη να γίνεται είδηση.

Πηγή: moviemonsters




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!