Η μητέρα ενός δολοφονημένου gay αγοριού στην Τουρκία, δηλώνει: «Θα τον σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια»

13/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Το περιστατικό της τραγικής δολοφονίας του ομοφυλόφιλου Rosin Cicek από τον ίδιο του τον πατέρα, δεν στάθηκε αρκετό να συγκινήσει τη μητέρα του, η οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η σεξουαλικότητα του γιου της έχει φέρει ντροπή σε όλη την οικογένεια.

Ο 17χρονος νεαρός βρέθηκε κακοποιημένος, αιμόφυρτος με μια σφαίρα στο κεφάλι το καλοκαίρι του 2012. Το πτώμα του ήταν παρατημένο στην άκρη του δρόμου.

Το θύμα έμενε σε μια φιλική οικογένεια μετά την βίαιη αντίδραση της οικογενείας του.

Το δικαστήριο για τη δολοφονία κατέληξε την περασμένη Δευτέρα στην καταδίκη του πατέρα αλλά και άλλων συγγενικών προσώπων (οι 2 του θείοι).

Σύμφωνα με το «LGBTI News Turkey, η μητέρα του Rosin φώναξε στα μέσα που παρευρίσκονταν. «Αν ήταν (ο Rosin) gay, θα τον είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια. Μας ντρόπιασε».

Το δικαστήριο απέρριψε την δικαιολογία της οικογένειας που υποστήριζε ότι το θάνατος ήταν τυχαίος.

Οι δολοφόνοι έκαναν αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν διαπράξει το έγκλημα. Στην τελευταία ακρόαση όμως, ο πατέρας ομολόγησε τη σφαγή προσπαθώντας να απαλλάξει τα αδέρφια του.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα δικαιώματα των LGBT ατόμων στην Τουρκία παραμένουν επισφαλή.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!