To 1o Cyprus pride θα γίνει το Σάββατο 31 Μαΐου

07/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Με μία ανακοίνωση τους στο facebook η Accept cyprus (οργάνωση για τα lgbt δικαιώματα στην Κύπρο) μας ενημέρωση για την διεξαγωγή του 1ου gay pride στην Κύπρο. Από την πρώτη διοργάνωση η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και ζητά από όλες και όλους μας να βοηθήσουμε στην επιλογή του συνθήματος αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια τους το Σάββατο 31 Μαΐου.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο facebook

1ο CYPRUS PRIDE FESTIVAL
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Λίγο πριν από την επικείμενη νομιμοποίηση του Συμφώνου Συμβίωσης και την ποινικοποίηση της ομοφοβικής ρητορικής μίσους, θεωρούμε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την επίτευξη του μέχρι σήμερα άπιαστου ονείρου μας – τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) Κύπρου. Μέσω του θα μπορέσουμε να εξωτερικεύσουμε τη θέληση των ΛΟΑΤ ατόμων να ακουστούν και να γίνουν αποδεκτά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, χωρίς να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και οι προσωπικές τους ελευθερίες με βάση τις προσωπικές αντιλήψεις ή/ και τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων.

Με μεγάλη χαρά η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου σας ενημερώνουμε, και επίσημα πλέον, ότι η διεξαγωγή του πρώτου Cyprus Pride Festival (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας), έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Είμαστε σίγουροι πως θα αγκαλιάσετε με θέρμη την προσπάθειά μας και θα τη στηρίξετε με τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή σας.

Κάνουμε αρχή ζητώντας σας να μας προτείνετε το σύνθημα που θα αποτελέσει το κύριο μήνυμα του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα:
Η ΑΠΟΔΟΧΗ και το δικαίωμα στη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚOTHTA είναι έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες και αφορούν σε ολόκληρη την κοινωνία, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εμφάνισης, σεξουαλικού προσανατολισμού. Αποτελούν, παράλληλα, τη βάση του αγώνα της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου πάνω στην οποία έχουμε κτίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Κατά συνέπεια, αποτελούν και τα βασικά μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε μέσω του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου (Cyprus Pride Festival).

Σας καλούμε να προτείνετε μέχρι την Τρίτη 18 Φεβρουάριου, το σύνθημα του πρώτου Cyprus Pride Festival με θέμα την ΑΠΟΔΟΧΗ και το δικαίωμα στη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το σύνθημα θα πρέπει:
– Να είναι στα Ελληνικά και να μπορεί να μεταφράζεται στα Αγγλικά και Τουρκικά χωρίς να χάνει το νόημά του
– Να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) λέξεις, (ή πέντε (5) σε εξαιρετικές περιπτώσεις και δικαιολογημένα)
– Να μην περιέχει αρνητισμό
– Να είναι ουδέτερο ως προς το φύλο
– Να είναι δυναμικό και έξυπνο και να απομνημονεύεται εύκολα

Μπορείτε να μας στείλετε τις προτάσεις σας μέσω e-mail στο [email protected].

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!