Eurovision Newsweek 7 Φεβρουαρίου

antivirus magazine διαφήμιση

Καλωσήρθατε στο θαυμαστό, μαγικό και gay κόσμο της Eurovision. To Antivirus Magazine σε συνεργασία με το oikotimes.com σας φέρνουν για μια ακόμη εβδομάδα τα τελευταία νέα από το διαγωνισμό και πιστέψτε με έχει γίνει πανικός. Οι ειδήσεις μας για αυτή την εβδομάδα έχουν: Έλενα Παπαρίζου, ενα come out και πολλά πικάντικα από την προετοιμασία των χωρών για τη Eurovision 2014 που θα γίνει 6, 8 και 10 Μαϊου στη Κοπεγχάγη της Δανίας.

Η ΕΛΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ)
Η Έλενα Παπαρίζου διαγωνίστηκε στον 1ο ημιτελικό του Melodifestivalen και τα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς. Η Έλενα δεν πέρασε απευθείας στον τελικό της 9ης Μαρτίου αλλά θα διαγωνιστεί ξανά στη λεγόμενη 2η ευκαιρία που θα γίνει την 1η Μάρτη. Οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των fans ήταν ωστόσο δικαιολογημένες. Το τραγούδι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αν και μας έδειξε μια πιο ώριμη και λιγότερο λολίτα Έλενα Παπαρίζου. Συμφωνούμε ωστόσο στην επιλογή του φορέματος: ήταν απαράδεκτο αυτό που της φόρεσαν. Η Έλενα είναι ζουμερή, σέξι και φωνάρα και η ολόσωμη, δαντελωτή τουαλέτα με ανοίγματα ως άλλη Καίτη Γαρμπή (1993) δεν την τίμησαν καθόλου!


Helena Paparizou – Survivor (Melodifestivalen… από crystaldynamics05

O RYAN DOLAN ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ COME OUT
Τον Ryan τον γνώρισα προσωπικά πέρσι τον Απρίλη στην Ολλανδία. ΟΚ, είχα τις υποψίες μου για τη σεξουαλικότητά του (για Eurovision μιλάμε άλλωστε) αλλά τελικά μας το επιβεβαίωσε ο ίδιος. Σε συνέντευξη του σε Ιρλανδική εφημερίδα ο Ryan Dolan ανακοίνωσε πως είναι gay και πως έχει μετανιώσει που άργησε να το δηλώσει γιατί ένιωθε πολλά χρόνια καταπιεσμένος. Από την προσωπική μου γνωριμία εγώ έχω να πω ότι είναι ένα ντροπαλό αγόρι που παρά τους τέλειους κοιλιακούς του δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα να τον κοιτάξεις παρά να τον θαυμάσεις για τη φωνή.

ΕΙΝΑΙ ΛΕΣΒΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ;
Ερώτηση παγίδα! Την απάντηση την ξέρω αλλά δεν θα τη δώσω προς πείσμα όλων αυτών που μετά την ανακοίνωση της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης ασχολήθηκαν (εν ετει 2014) με τη σεξουαλικότητα της Emma παρά με το τραγούδι και τις ερμηνευτικές της ικανότητες. Αντίθετα εγω θα σας πω ότι είναι νικήτρια του Sanremo Festival 2012 και πως έχει πολύ ιδιαίτερη φωνή και είναι χαρισματική στη σκηνή. Και ναι, έχουμε το φετινό τραγούδι της Ιταλίας και σας καλώ να το ακούσουμε. Είναι πολύ πιο όμορφο από το απλά να κουτσομπολέψουμε (άλλωστε δεν μας αφορά τι κάνει στο κρεβάτι της).

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Πας να κοιμηθείς σαν άνθρωπος όταν στις 2 τα ξημερώματα (τις προάλλες) σε ξυπνάνε απανωτα τηλεφωνήματα, e-mails και Facebook messages. Ναι θα μπορούσα να είχε κλείσει τους ήχους αλλά αυτό έπρεπε να το διαβάσω. Η Δανία μεταφέρει, λέει, το διαγωνισμό από την Κοπεγχάγη στο Herning γιατί η δημοτική αρχή της πόλης δεν έδωσε τελικά τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση της προβλήτας σε στάδιο για το διαγωνισμό. Και αφού ξύπνησα εγώ, ξύπνησα και τη μισή Δανέζικη τηλεόραση, η οποία με τη σειρά της αιφνιδιάστηκε από την είδηση. Τι είχε συμβεί τελικά; Μια μικρή διαφωνία για ένα επιπλέον κόστος 1,3 εκ. Ευρώ που ζήτησε εξτρά η Δανέζικη τηλεόραση για την ανακαίνιση της προβλήτας και ήταν εκτός αρχικού προϋπολογισμού. Όχι, για να μη λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε κατινάζ! Eνημερωτικά ο διαγωνισμό θα γίνει όντως στη Κοπεγχάγη!

ΜΑΘΕΤΕ ΔΑΝΕΖΙΚΑ ΣΕ 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Πάτε δεν πάτε στη Δανία φέτος το Μάιο, οι διοργανωτές σας έχουν ετοιμάσει την καλύτερη λύση για να μάθετε βασικές Δανέζικες εκφράσεις online και σε ελάχιστο χρόνο. Στο παρακάτω βίντεο επιλέγετε ποια έκφραση θέλετε να μάθετε και ξεκινάει η εκμάθηση. Όχι οτι θα τα καταφέρετε αλλά αξίζει τον κόπο να δείτε το πανέξυπνο βίντεο του Visit Denmark που βγήκε στο YouTube.

Η ΜΑΛΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
20 τραγούδια την Παρασκευή εκ των οποίων 14 το Σάββατο, αποτελούν την επιλογή της Μάλτας για τη φετινή Eurovision. Για οσους. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τον τελικό του Σαββάτου online σε αυτόν το σύνδεσμο στις 21:45. Ωστόσο εγώ, προσωπικά, “σκάλωσα” με το Hypnotica. Μου φαίνεται μοντέρνο, διαφορετικό και ιδιαίτερο τραγούδι για Eurovision. Ερμηνεύει η Jessika Muscat. Προτείνω να το δείτε.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!