Youth Chances Project: «Κατάσταση κρίσης για τα νεαρά LGBT άτομα στην Αγγλία»

13/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Το 40% των νεαρών LGBT ατόμων στην Αγγλία έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει, ενώ περισσότερο από το 50% έχει περάσει από τον κόσμο των ψυχικών διαταραχών, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του Youth Chances Project.

Με το αυξημένο άγχος και την κατάθλιψη να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο ψυχισμό των νεαρών «διαφορετικών», η έρευνα στέλνει το μήνυμα ότι παρά τα βήματα της βρετανικής κοινωνίας προς τη LGBT πλευρά της, πολλά πρέπει να γίνουν ώστε να εξαλειφθούν τα περιστατικά αυτά.

Με την πρωτοβουλία της charity Metro, το Youth Chances Project αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική έρευνα για LGBT άτομα στην Αγγλία, με περισσότερα από 7.000 δείγματα (16-25 ετών). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την απασχόληση, τις υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης καθώς και θέματα σχέσεων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Metro, Dr Greg Ussher:«Αποτυγχάνουμε στα ζητήματα των LGBTQ νεαρών ατόμων. Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι λαμβάνουν κακές υπηρεσίες. Αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι συναισθηματική υποστήριξη και δεν την παίρνουν.

Μέχρι την ηλικία των 13, οι περισσότεροι είναι σίγουροι ή αναρωτιούνται για τη σεξουαλικότητα ή την ταυτότητα φύλου τους, οπότε χρειάζεται να ενισχύσουμε όλες τις οικογένειες και τα σχολεία για να τους υποστηρίξουν».

Ενώ, ένας στους πέντε LGBT μαθητές πέφτουν θύματα σωματικής βίας στο σχολείο, οι περισσότεροι από αυτούς δεν το αναφέρουν και μόνο ένα μικρό ποσοστό νιώθει ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί.

Επίσης, μόνο το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων δήλωσαν πως έμαθαν κάτι στο σχολείο για θέματα ασφαλούς ομοφυλοφιλικού σεξ.

O Dr Ussher προειδοποίησε ότι «αν τα σχολεία δεν αναλάβουν κάποια δράση η κατάσταση θα οδηγηθεί σε μια δραματική αύξηση περιστατικών εκφοβισμού και κακοποίησης. Σε απομόνωση και άρνηση. Όλα θα οδηγήσουν σε μια αύξηση των επιπέδων κατάθλιψης, αυτοκαταστροφής και αυτοκτονίας».

 «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια κρίση. Τα σχολεία έχουν το ρόλο κλειδί στο να παρέχουν ασφαλή περιβάλλοντα σε όλα τα νεαρά άτομα με μηδενική ανεκτικότητα απέναντι σε περιστατικά εκφοβισμού και διακρίσεων. Εξαλείφοντας το φόβο μέσω της εκπαίδευσης και της υποστήριξης»

Ο LGBT ακτιβιστής, Peter Tatchell, υποστήριξε ότι τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν «κλήση αφύπνισης για το γραμματέα εκπαίδευσης Michael Gove.

«Κάθε σχολείο θα πρέπει να εκπαιδεύει σε θέματα που αφορούν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των LGBT ατόμων».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!