Ο 12χρονος που μίλησε δημόσια για το δικαίωμα της ισότητας στο γάμο

12/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

«Αγαπώ τις δύο μου μητέρες και αυτές αγαπούν εμένα και τον αδερφό μου»

Μια συγκινητική ομιλία έδωσε ο 12χρονος Riley Hackford-Peer με τον αδερφό του Casey, συμμετέχοντας στην διαδήλωση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, υπέρ της ισότητας του γάμου στην πολιτεία της Γιούτα.

Οι μητέρες των παιδιών (Kim και Ruth Hackford-Peer) παντρεύτηκαν στις 20 Δεκεμβρίου του 2013.

«Πάντα φανταζόμουν ότι οι μητέρες μου θα παντρεύονταν στη Γιούτα. Στις 20 Δεκεμβρίου συνέβη. Είδα τις μητέρες μου να παντρεύονται- στη Γιούτα».

Ο Riley συνέχισε την ομιλία του, έχοντας στο πλευρό του τον μικρότερο αδερφό του. «Ένιωσα πυροτεχνήματα να καίνε την καρδιά μου…»

Τα LGBT ζευγάρια ξεκίνησαν να παντρεύονται στην πολιτεία της Γιούτα, μετά σχετική από απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή (Robert Shelby). Περίπου 1.000 ζευγάρια προχώρησαν στην τελετή, προτού το ανώτατο δικαστήριο παγώσει προσωρινά την όλη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Riley σημείωσε ότι η (προσωρινή) αναγνώριση της πολιτείας δεν άλλαξε και πολλά. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα η οικογένεια του ανήκει στο ίδιο νομικό πλαίσιο με τις άλλες.

«Το αστείο είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είμαστε ακόμα μια οικογένεια και όλοι αγαπιόμαστε μεταξύ μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα έχουμε ίσα δικαιώματα».

Ο νεαρός εξαπέλυσε και την επίθεση του στο πρόσωπο του κυβερνήτη Gary Herbert, ο οποίος υποστήριξε τη μη εγκυρότητα των 1.000 γάμων.

«Ο κυβερνήτης Herbert θέλει να συμπεριφερθεί στις μητέρες μου άδικα. Δηλώνει ότι θέλει να προστατέψει τις οικογένειες, αλλά θέλω να του πω ότι και η οικογένεια μου αξίζει προστασία».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!