Το gay ημερολόγιο με τους «ορθόδοξους ιερείς»

08/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα νέο ημερολόγιο κυκλοφόρησε από τους «Romanian Orthodox Christians», στο οποίο πρωταγωνιστούν γυμνά ανδρικά μοντέλα.

Οι άνθρωποι πίσω από το ημερολόγιο υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή είναι αφιερωμένη στο θεσμό των gay γάμων.

Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει ένα ημίγυμνο μοντέλο να διαβάζει τη βίβλο, ενώ μια άλλη έναν γυμνό άνδρα να προσεύχεται έχοντας ένα σταυρό στο χέρι.

«Ένας υπέροχο δώρο για άτομα που τους αρέσουν οι εικόνες, η καλλιτεχνική φωτογραφία και η αμφιλεγόμενη τέχνη. Αυτές οι φωτογραφίες θα σας φέρουν αναμφισβήτητα ελπίδα, χαρά και άνεση», αναφέρει η ιστοσελίδα του ημερολογίου.

Το OC (Orthodox Calendar) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012.

Ένας από τους δημιουργούς του ημερολογίου δήλωσε πάντως στη Huffington Post, ότι οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν κάποιον πραγματικό ιερέα. «Τα μοντέλα είναι gay-friendly μέλη της «Ορθόδοξης εκκλησίας» που επέλεξαν να γδυθούν επειδή πιστεύουν – όπως εμείς- στην ελευθερία του λόγου, στην ανεκτικότητα, στην ισότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το προϊόν αυτό δεν έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί για θρησκευτικούς λόγους. Είναι ένα έργο δημιουργικής έκφρασης, πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού και αποτέλεσμα του δυναμισμού των ατόμων που εμπλέκονται στην ορθόδοξη εκκλησία».

Οι αντιδράσεις από τον κόσμο της εκκλησίας ήταν ανάμεικτες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κάποιοι τους αποκαλούν τρομοκράτες, κάποιοι δεν ασχολούνται. Η πιο cool αντίδραση ήταν αυτή του ελληνικού πατριαρχείου. Δεν εγκρίνουν αλλά καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εκτιμηθούν ως δημιουργικά άτομα και μειονότητα».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!