Υεμένη: Το «κυνήγι των ομοφυλόφιλων» μετρά το 35ο θύμα του

08/01/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Ένας 25χρονος άνδρας από την Υεμένη πυροβολήθηκε από έναν ένοπλο μοτοσικλετιστή-μέλος της Al-Qaida, επειδή υπήρχαν οι υποψίες ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Waleed Saleh Awedan δέχτηκε τις σφαίρες το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στη συνοικία Lahj νότια της Υεμένης.

Το περιστατικό αυτό ανήκει σε μια σειρά δολοφονιών από μέλη της Al-Qaida που έχουν ως στόχο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για ομοφυλοφιλία . Πιο συγκεκριμένα, ο Awedan αποτελεί το 35ο θύμα τα τελευταία 2 χρόνια.

Άλλες δύο παρόμοιες δολοφονίες ομοφυλόφιλων είχαν σημειωθεί στην ίδια συνοικία τον περασμένο Ιούλιο.

Η Υεμένη ανήκει στις 7 εκείνες χώρες, οι οποίες εξακολουθούν να τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με την ποινή του θανάτου. Η κυβέρνηση της χώρας πάντως προσπαθεί να «ελέγξει» τις νότιες συνοικίες από την επιρροή της Al-Qaida που εφαρμόζει τους δικούς της «σωστούς ισλαμικούς» νόμους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!