Κίνα: “Απαράδεκτη” η ομοφυλοφιλία για τα 2/3 του πληθυσμού

26/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ως μη αποδεκτή χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία δύο στους τρεις Κινέζους, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong.

Το πανεπιστήμιο ρώτησε περίπου 3,500 κατοίκους σε 34 πόλεις για θέματα που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία, την αυτοκτονία, την ευθανασία, την ενδοοικογενειακή βία και την έκτρωση.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν το βαθμό αποδοχής για το καθένα από αυτά τα θέματα, σε μια κλίμακα από το «ένα» ως το «πέντε». Το «ένα» σημαίνει ότι η εκάστοτε συμπεριφορά είναι μη αποδεκτή, ενώ το «πέντε» ότι είναι εντελώς συμβατή με την καθημερινότητα.

Η έρευνα έδειξε ότι το 58% των συμμετεχόντων αξιολόγησαν την ομοφυλοφιλία με τον χαμηλότερο βαθμό, ενώ μόλις το 8,3% με τον υψηλότερο.

Το 10,5% την αξιολόγησε με δύο βαθμούς και το 18,3 με τρεις, δηλώνοντας μια ουδέτερη στάση στο εν λόγω θέμα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ οι προσωπικές αξίες των Κινέζων έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία 30 χρόνια, οι παραδοσιακές εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση κοινωνικής συμπεριφοράς.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!