Ελεύθερες οι Pussy Riot

23/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ελεύθερη από σήμερα είναι η Maria Alyokhina, μέλος τους συγκροτήματος Pussy Riot, μετά από τον νέο πρόσφατο νόμο αμνηστίας που υπέγραψε ο Putin. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι προτιμούσε να παραμείνει στη φυλακή και ότι το όλο θέμα αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Η Maria Alyokhina, η οποία φυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2012 μαζί με άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος (Ekaterina Samutsevich και Nadezhda Tolokonnikova) για το γύρισμα ενός video clip που καυτηρίαζε την πολιτική του Putin, απευθύνθηκε στην ανθρωπιστική οργάνωση Committee Against Torture, αμέσως μετά την αποφυλάκιση της.

Μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, η ίδια άσκησε κριτική στον πρόσφατο νόμο αμνηστίας, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι η αμνηστία αυτή αποτελεί ανθρωπιστική πράξη. Πιστεύω ότι αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. «Αν είχα την επιλογή να αρνηθώ την αμνηστία, θα το έκανα χωρίς αμφιβολία.»

Αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος ήταν να αποφυλακιστούν τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά ο νέος νόμος που θεσπίστηκε και προβλέπει πρόωρες αποφυλακίσεις για όσους κατάδικους έχουν παιδιά η δεν έχουν κατηγορηθεί για βίαια εγκλήματα, επέσπευσε την κατάσταση. Χάρη στον εν λόγω νόμο, πέρα από τις «Pussy Riot», απελευθερώθηκαν και οι 30 ακτιβιστές της Greenpeace.

Με τον εν λόγω νόμο, ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται ότι προσπαθεί να διασκεδάσει την έντονη κριτική που δέχεται τελευταία από τη διεθνή κοινότητα, εν όψει και των ολυμπιακών αγώνων τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!