Εκτός ολυμπιακών αγώνων και ο David Cameron

23/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Την απουσία του από τους χειμερινούς ολυμπιακούς της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, David Cameron.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, η απόφαση αυτή σχετίζεται με το φορτωμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού και δεν αποτελεί κάποια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην ομοφοβική πολιτική της Ρωσίας.

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει στις δεσμεύσεις. Δεν θεωρεί ότι το μποϊκοτάζ και οι μεγάλες χειρονομίες έχουν αποτέλεσμα.»

Ακτιβιστές και διεθνείς οργανώσεις έχουν καλέσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και αυτής της Μ. Βρετανίας, να μποϊκοτάρουν τους επερχόμενους ολυμπιακούς αγώνες για να αποφθεχθεί η πιθανότητα σύλληψης LGBT αθλητών και επισκεπτών.

Ο Cameron όμως, έχει δηλώσει αρκετές φορές, ότι προτιμά να συμμετέχει παρά να μποϊκοτάρει.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, οι αρχηγοί της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Η.Π.Α δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να παραβρεθούν στο Σότσι, με τη Γερμανία να κάνει λόγο και έκπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!