Χωρίς τον Obama οι χειμερινοί ολυμπιακοί της Ρωσίας

18/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τη μη συμμετοχή τόσο του ίδιου όσο και του αντιπροέδρου των Η.Π.Α, στην επίσημη επιτροπή που θα αποσταλεί στους επερχόμενους χειμερινούς αγώνες, ανακοίνωσε εχθές ο Barack Obama. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αποσαφηνίζει ότι στη επιτροπή δεν θα συμμετέχει ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και γενικά κανένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ. Αντ’ αυτού θα περιλαμβάνει κάποιους αθλητές γνωστούς για την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η επιτροπή αυτή που λάβει μέρος στην τελετή έναρξης των αγώνων θα οδηγηθεί από την Janet Napolitano, την πρώην γραμματέα του υπουργείου ασφαλείας. Μαζί της θα είναι τόσο ο Rob Nabors, ο βοηθός του προέδρου, όσο και Willam J. Burns, υπηρεσιακός γραμματέας της κυβέρνησης.

Μέλος της επιτροπής θα είναι επίσης και το μυθικό αστέρι του τένις και προπονήτρια, Billie Jean King, η οποία έχει αποδεχτεί ανοιχτά την ομοφυλοφιλία της. Μαζί της και η Caitlin Cahow, η διπλή ολυμπιονίκης στο χόκεϊ που πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε ότι είναι λεσβία.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην ομοφοβική πολιτική της Ρωσίας. «Αυτό σηματοδοτεί τους πρώτους ολυμπιακούς από αυτούς τους Σίδνεϊ το 2000, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος και η πρώτη κυρία δεν θα παρευρίσκονται σε τελετή έναρξης» σημειώνει η εφημερίδα USA Today.

Στο ίδιο κλίμα σκέφτονται να κινηθούν και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!