Αυστραλία: Τελικά θα τα καταφέρουν να παντρευτούν οι ομοφυλόφιλοι

15/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

O ομοσπονδιακός υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, εξέφρασε την άποψη ότι το παρόν ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ενδέχεται να αλλάξει τη νομοθεσία και να επιτρέπονται οι γάμοι των ομοφυλόφιλων.

Να πούμε ότι πάνω από 30 ζευγάρια ομοφυλόφιλων, από όλες τις Πολιτείες, έσπευσαν να επωφεληθούν το πενταήμερο που κράτησε η ισχύς του νόμου και να τελέσουν τους γάμους τους στην Καμπέρα. (δες εδώ)

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, όμως έκρινε το νόμο που επέτρεψε το γάμο τους, αντισυνταγματικό. (δες εδώ)
Ο νόμος, ως γνωστόν, είχε ψηφιστεί από το πολιτειακό Κοινοβούλιο της Περιοχής Πρωτεύουσας (Australia Capital Territory) και δεν είχε ισχύ σε όλη την επικράτεια. (δες εδώ)
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος που ισχύει σε μια περιοχή δεν μπορεί να υπερισχύει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας του 2004 που χαρακτηρίζει γάμο την ένωση άνδρα με γυναίκα.

Ο κ. Τέρνμπουλ, δήλωσε ότι μελλοντικά δεν αποκλείεται να αλλάξει ο νόμος ο οποίος επιτρέπει την τέλεση του γάμου μόνο μεταξύ άντρα και γυναίκας, προσθέτοντας ότι «θα είναι μάλλον ψήφος κατά συνείδηση, που θα συμφωνηθεί μεταξύ των μελών του Συνασπισμού».

«Τώρα αν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί ο εν λόγω νόμος είναι λίγο νωρίς για να προβλέψει κανείς, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά νέα μέλη στο Κοινοβούλιο. Οι προοπτικές εντούτοις είναι ενθαρρυντικές» κατέληξε.

πηγή




Δες και αυτό!