Ίαν ΜακΚέλεν: ένα ταξίδι στην Ρωσία αυτή την περίοδο θα ήταν μία περιπέτεια

15/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο 74χρονος γνωστός ηθοποιός αλλά και ακτιβιστής για τα LGBT δικαιώματα Ian McKellen σε συνέντευξη του στο BBC σχετικά με τον νόμο κατά των ομοφυλόφιλων που υπάρχει στην Ρωσία, εξομολογήθηκε ότι ένα ταξίδι του στη Ρωσία αυτή τη περίοδο θα ήταν μία περιπέτεια.

Συγκεκριμένα ανάφερε «Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας με συμβούλευσε να μην πάω στη Ρωσία»«Δεν μπορούν να με προστατέψουν από αυτούς τους νόμους» ο ηθοποιός έχει δηλώσει ανοικτά gay πολλά χρόνια τώρα, όταν ήταν 49 ετών.

Δεν είναι ο μόνος διάσημος που αποφεύγει την επίσκεψη του στην χώρα του Poutin αφού πριν λίγο καιρό ο ο 41χρονος ηθοποιός, Γουέντγουροθ Μίλερ γνωστός από το Prisonbreak αρνήθηκε να παρευρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του St Petersburg λέγοντας “Σας ευχαριστώ για την πολύ ευγενική πρόσκλησή σας. Ως κάποιος που έχει απολαύσει να επισκέπτεται τη Ρωσία στο παρελθόν και να έχει μάλιστα και κάποιες ρίζες από τη Ρωσία θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω. Παρ’ όλα αυτά, ως gay άντρας θα πρέπει να αρνηθώ.” (δες εδώ).

 Υπάρχουν όμως και οι τολμηροί που αψηφούν τον κίνδυνο του ρώσικου νόμου, όπως ο Έλτον Τζον που οργάνωσε συναυλία στην Μόσχα και την αφιέρωσε στον 23χρονο Βλαντισλάβ Τόρνοβο, έναν νεαρό που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον περασμένο Μάιο, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος (δές εδώ). Στο BBC είχε περιγράψει τον νόμο ως “απάνθρωπο” και ότι οδηγεί στην απομόνωση αλλά και στον ρατσισμό.

 

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!