Άκυροι οι πρώτοι gay γάμοι στην Αυστραλία

12/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ως αντισυνταγματικό έκρινε το ανώτατο (συνταγματικό) δικαστήριο της Αυστραλίας, το νόμο που ψηφίστηκε στην αυτόνομη περιοχή ACT (Australian Capital Territory), θέτοντας εκτός νόμου τους γάμους 27 ζευγαριών ίδιου φύλου που τελέσθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Το κοινοβούλιο της ACT είχε νομιμοποιήσει τους gay γάμους τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελώντας την πρώτη περιοχή της Αυστραλίας που έκανε αυτό το βήμα και παρά το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός νόμος που ισχύει στη χώρα από το 2004, αναγνωρίζει το θεσμό του γάμου μόνο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. Αμέσως μετά την απόφαση της ACT, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέφυγε στη δικαιοδοσία του ανώτατου δικαστηρίου για να κρίνει το συνταγματικό χαρακτήρα της.

Το εν λόγω δικαστήριο δεν είχε εκδώσει κάποια σχετική απόφαση τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, όπου και ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σάββατο με το γάμο 27 ομόφυλων ζευγαριών στην Καμπέρα. Αν και η επίσημη απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, έγινε γνωστή με στόχο να αποτρέψει άλλα ζευγάρια από το να παντρευτούν.

πηγή: www.advocate.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!