IQEA: H απάντηση της LGBT κοινότητας στον λογοκριμένο κατάλογο της Ikea

11/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια ομάδα LGBT διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο κατάστημα που διατηρεί η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ στο Μπρούκλιν, για να πραγματοποιήσει μια φωτογράφιση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του σουηδικού κολοσσού να κόψει από τον περιοδικό που εκδίδει στη Ρωσία, τη συνέντευξη ενός ομόφυλου ζευγαριού.

Η εν λόγω φωτογράφηση οργανώθηκε από τον Joseph Huff-Hannon, εκδότη του πολυανεμενόμενου βιβλίου Gay Propaganda: Russian Love Stories, τον Alexander Kargaltsev – gay Ρώσος καλλιτέχνης και φωτογράφος- o οποίος πρόσφατα αναζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ και την Nina Long της Rusa LGBT. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να φτιάξουν τον δικό τους gay friendly κατάλογο που ονόμασαν ΙQEA.

«Η Ikea αυτοπροσδιορίζεται ως το κατάστημα που βελτιώνει τη ζωή αλλά εμείς αποφασίσαμε ότι υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος χώρος για βελτίωση, κυρίως μετά τη διαγραφή ενός λεσβιακού ζευγαριού από τη ρωσική εκδοχή του καταλόγου τους», δήλωσε ο Ηuff-Hannon. «Η Ιkea πρέπει να σταματήσει να προσβάλλει τους LGBT πελάτες της από τη Ρωσία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας την υποστήριξη της και δημοσιεύοντας την ιστορία του εν λόγω ζευγαριού».

Ο Gennadiy Kaliberda που συμμετείχε στη φωτογράφηση διαμαρτυρίας, σχολίασε τη συμπεριφορά της εταιρείας ως «βήμα προς τα πίσω». «Η Ikea γνωρίζει καλύτερα και για αυτό θα πρέπει να πράξει περισσότερα».

Η συνέντευξη που είχε αρχικά σκοπό να δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου, περιστρεφόταν γύρω από τις ζωές της Clara και της Kirsty που ζουν στο Λονδίνο μαζί με τον μικρό τους γιο. Η εκπρόσωπος της Ikea δήλωσε πως η συνέντευξη κόπηκε λόγω του φόβου για πιθανές νομικές παραβιάσεις από την κυβέρνηση της Ρωσίας.

«Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία της επιχείρησης μας, είναι να ακολουθούμε τη νομοθεσία της εκάστοτε αγοράς στην οποία δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας στην εφημερίδα Wall Street Journal.

 Η Ρωσία σύμφωνα με έρευνες αποτελεί την 5η πιο κερδοφόρα αγορά για την Ikea.

πηγή: www.huffingtonpost.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!