Αυστραλία: Τελέστηκαν οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

10/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία τελέστηκαν το Σάββατο στην Καμπέρα, ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος νόμος.

Ο νόμος αυτός, ψηφίστηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Περιοχής Πρωτευούσης αλλά δεν ισχύει σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια.

Μάλιστα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του την Πέμπτη, αλλά έως τότε πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων εκδήλωσαν το ενδιαφέρουν τους να τελέσουν τους γάμους τους.

Μεταξύ αυτών που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου είναι και οι Γουλίσις Γκάρσια και Κρεγκ Μπέρι που δήλωσαν ότι θα παντρευτούν όσες φορές χρειαστεί έως ότου οι γάμοι των ομοφυλόφιλων αναγνωριστούν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ακόμα κι αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό τον γάμο μας και τον ακυρώσει, εμείς θα ξαναπαντρευτούμε. Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος μας. Για μας είναι και μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον έρωτά μας», είπε ο Κρεγκ Μπέρι, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι έχει την πλήρη στήριξη των οικογενειών τους και των φίλων τους.

πηγή: tanea.gr

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!