O Ελτον Τζον τραγουδά στη Μόσχα για τα δικαιώματα των gay

07/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο γνωστός βρετανός τραγουδιστής Ελτον Τζον αφιέρωσε τη χθεσινή συναυλία στον 23χρονο Βλαντισλάβ Τόρνοβο, έναν νεαρό που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον περασμένο Μάιο, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Ελτον Τζον, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια πως είναι ομοφυλόφιλος, βρέθηκε χθες στη Μόσχα για μια μεγάλη συναυλία στο Crocus City Hall. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό, καταδίκασε το νέο «ομοφοβικό» -όπως τον χαρακτήρισε – νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Ρωσία και απαγορεύει επί ποινή φυλάκισης και επιβολής υψηλών προστίμων την προωθούμενη σε ανηλίκους προπαγάνδα περί μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων. Ο επίμαχος νόμος έχει καταδικαστεί από δεκάδες διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αλλά για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «ρατσιστικός» και «ομοφοβικός».

Η δολοφονία του νεαρού Τόρνοβο, τον περασμένο Μάιο είχε αποδοθεί από τις αρχές στο σεξουαλικό του προσανατολισμό, καθώς έχει σημειωθεί έντονο ρεύμα κατά των gay, το οποίο τροφοδοτείται και από τον νέο νόμο.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα υπερασπιστεί το νέο νόμο, τονίζοντας πως αφορά ανηλίκους και πως οι ενήλικες έχουν κάθε δικαίωμα και ελευθερία επιλογής για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Ο 66χρονος βρετανός σταρ είπε πως οι φίλοι του τον προειδοποίησαν να μην εμφανιστεί στη Ρωσία, ακριβώς για αυτό τα αυξανόμενο κύμα «ομοφοβίας», όμως ο ίδιος αποφάσισε να έρθει και να καταθέσει την αντίθεσή του δημόσια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο Ελτον Τζον περιέγραψε το νόμο «απάνθρωπο» που οδηγεί στην απομόνωση αλλά και τον ρατσισμό και κάλεσε το κοινό του να απολαύσει τη μουσική του, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Ελτον Τζον είχε δηλώσει αποφασισμένος να επισκεφθεί τη Ρωσία για διαδηλώσει έμπρακτα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. «Οφείλω να πάω, ως άνδρας, ως ομοφυλόφιλος, ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος» είχε πει.

Ο βρετανός τραγουδιστής έχει άλλη μια προγραμματισμένη συναυλία, για σήμερα, Σάββατο, στο Καζάν, την όμορφη πόλη του Βόλγα που δεσπόζει στην μουσουλμανική περιοχή του Ταταρστάν.
Ο Ελτον Τζον είναι από τους πρώτους δυτικούς καλλιτέχνες που ήρθαν για συναυλίες στη Σοβιετική Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, το 1979. Η τελευταία του live εμφάνιση στη Ρωσία ήταν το 2010.

Πηγή: rbth.gr

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!