Κάπου Περνούσε Μια Φωνή, στο Bios

antivirus magazine διαφήμιση

Είσαι έφηβη και το αντικείμενο του πόθου σου έχει μάτια μόνο για τον μικρό αδερφό σου. Τι σου μένει να κάνεις; Αν ζεις στην «Αθώα» Αθήνα του 1915, η μόνη θεμιτή απάντηση στον ανεκπλήρωτο έρωτα είναι η αυτοκτονία.

Η νεανική ομάδα πίσω από την περσινή βραβευμένη παράσταση «τα Χταποδάκια» εμπνέεται εδώ από τα αδιαπραγμάτευτα ρομαντικά συναισθήματα της νουβέλας του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και την 18χρονη αυτόχειρα ηρωίδα του, Ρηνούλα. Μετατρέπουν την τραγική της κατάληξη σε παιχνιδιάρικη αφήγηση με άξονα ένα παιχνίδι Κρεμάλας σε σχολικό πίνακα. Φωτίζουν τις πτυχές του ερωτικού τριγώνου μέσα από τη γλώσσα της δικής τους εφηβείας: σχολικά παιχνίδια, Θάρρος ή Αλήθεια, ρομαντικές μουσικές του τότε και του τώρα, ημερολογιακές αφιερώσεις, ανορθόγραφα ραβασάκια και Ευκλείδεια γεωμετρία.

Γνωρίζουν από την αρχή την τύχη της Ρηνούλας, όμως μέχρι τέλους επιμένουν να φαντάζονται έναν κόσμο όπου η απόλυτη ερωτική απογοήτευση δεν γεννά την (αυτο)θυσία (και να ζητούν κουφέτα τσίχλας με γεύση μπανάνα).

Η ομάδα προσεγγίζει άλλο ένα κείμενο της μεσοπολεμικής περιόδου της Ελλάδας που αφορά εφήβους, μέσα από την δική τους μοντέρνα νεανική ματιά. Αναδεικνύουν έτσι τα στοιχεία της νεανικής ψυχολογίας που αντηχούν αληθινά σε κάθε γενιά, κάνοντας με τη μια το κείμενο αληθινά διαχρονικό και, ακόμα πιο σημαντικά, τους τότε προβληματισμούς των νέων, σημερινούς. Είναι μια εξέλιξη της πετυχημένης συνταγής της ομάδας, που εδώ επιτέλους επεκτείνεται σε μια ολοκληρωμένη παράσταση με ενιαία αφήγηση.
3*/5

Διασκευή/Ερμηνεία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσα Παπανδρέου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης
Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά & Κοστούμια: Ευαγγελία Κατέχη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλη Καρναχωρίτη
Βίντεο: Ρεβέκκα Βάρναλη
Φωτογραφίες: Χρήστος Πεσματζόγλου

Πληροφορίες παράστασης
BIOS Main
Διάρκεια παραστάσεων: 18 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2013
Παραστάσεις: Δευτέρα -Τρίτη
Έναρξη: 21.00
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Πάτα εδώ και κέρδισε μία από τις τρεις διπλές προσκλήσεις

για τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. 

Όροι του διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και μπορείς να λάβεις μέρος έως την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 14:59 το μεσημέρι. Οι 3 νικητές θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του περιοδικού antivirus στις 18:00 την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και θα ανακοινωθούν από την σελίδα μας στο facebook. Ακόμα θα λάβουν προσωπικό μήνυμα στο profile τους με λεπτομέρειες για την πρόσκληση τους. Έγκυρες συμμετοχές θα θεωρηθούν αυτές που είναι εντός τις προθεσμίας και έχουν κάνει σωστά το like και το share.

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!