O John F. Kennedy και η στενή φιλία με έναν ομοφυλόφιλο

25/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το βιβλίο Jack and Lem: John F. Kennedy and Lem Billings: The Untold Story of an Extraordinary Friendship, αναφέρεται στην ιδιαίτερη σχέση δύο απρόσμενων φίλων. Ο πρόεδρος John F. Kennedy (γνωστός ως JFK ή Jack), ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ντάλας πριν 50 χρόνια, είχε ένα στενό φίλο που ήταν ομοφυλόφιλος. Ο JFK γνωρίστηκε με τον Lem Billings στα χρόνια του σχολείου, όταν ήταν 15 ετών.

Πολύ γρήγορα έγιναν αχώριστοι φίλοι, έγραφαν γράμματα ο ένας στον άλλον, ταξίδεψαν μαζί στην Ευρώπη και ήρθαν τόσο κοντά ώστε ο πατέρας του Jack (Joseph Kennedy Sr.) αντιμετώπιζε τον Billings σαν γιο του.

Το βιβλίο εξιστορεί, μεταξύ άλλων, τη θυμωμένη αντίδραση του JFK, όταν ο Lem προσπάθησε να τον προσεγγίσει σεξουαλικά: «Δεν είμαι τέτοιου είδους αγόρι». Παρά όμως την παρεξήγηση, η φιλία τους έμεινε αλώβητη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «GregInHollywood»:

Από τη στιγμή όπου αυτός και ο Kirk LeMoyne “Lem” Billings γνωρίστηκαν στο κολλέγιο (Choate) μέχρι την προεδρική δολοφονία, 30 χρόνια μετά, παρέμειναν στενοί φίλοι.

Ο Lem ήταν αγαπητός μέσα στην οικογένεια των Kennedy, έχοντας ακόμα και δικό του δωμάτιο μέσα στο Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο σχετικά με τη φιλία τους περιλαμβάνει τα γράμματα που αντάλλαζαν, ιστορίες αλλά και συνεντεύξεις με άτομα της οικογένειας αλλά και φίλους, όπως οι Like Ben Bradlee, Gore Vidal, και Ted Sorensen.

Ήταν μια φιλία που κράτησε παρά τις συνθήκες ομοφοβίας που επικρατούσαν.

Ο Bradlee αναφέρει στο βιβλίο: «Υποθέτω ότι ήταν γνωστό ότι ο Lem, ήταν ομοφυλόφιλος. Με εντυπωσίαζε που o Jack είχε gay φίλους».

Ο Billings δεν αποκάλυψε ποτέ επίσημα τις προτιμήσεις του, φαίνεται όμως να είπε: «Ο Jack έκανε τη μεγάλη διαφορά στη ζωή μου. Εξ αιτίας του, δεν ήμουν ποτέ μόνος. Μπορεί να είναι ο λόγος που δεν παντρεύτηκα ποτέ».

πηγή: www.thegailygrind.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!