antivirus magazine διαφήμιση


Η ζωή δεν είναι μονο στα γεγονότα. Είναι πόθοι, θυμοί, ματαιοδοξίες, ορέξεις (σαρκικές και πνευματικές), συναισθηματισμοί… Είναι δράμα, και ουίσκι. Πολύ, πολύ ουίσκι.

Ο Τομ Λανιέρ (ή «Τεννεσσύ») Γουίλιαμς είναι άλλος ένας θαμώνας στο μπαρ του θεάτρου. Παραγγέλνει ένα ουίσκι και φλερτάρει με τον μπάρμαν. Ξεχωρίζει αυτό το λαμπύρισμα στο μάτι, γεμάτο γοητεία αλλά και τους «μπλέ διάβολους», όπως ονόμαζε ο ίδιος την κατάθλιψη του.

Ο Μπάμπης Γαλατσιάτος είναι μοναδικά αυτός ο ιδιωτικός «Τομ», όπως φωτίζεται από τον μονόλογο του Μάρκου Σαρρή (βασισμένο στα δύο μεγάλα έργα και την αυτοβιογραφία του Γουίλιαμς). Τους γνωρίσαμε και τους δυο, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, μέσα από τις συνεργασίες τους με την Ζωή Ξανθοπούλου, πρώτα ως «κόρες» της Μπερνάρντα Άλμπα στο για μας ιστορικό ανέβασμα με αντρικό θίασο, και στη συνέχεια στα προσωπικά τους projects, καθώς ο δημιουργικός πυρήνας τους συνεχίζει να επεκτείνεται σε ένα δημιουργικό δίκτυο που δραστηριοποιείται μοναδικά στο Αθηναϊκό ανεξάρτητο θέατρο.

Περνώντας στον εσωτερικό χώρο του θεάτρου, ο “Τομ” βολεύεται στην πολυθρόνα του, βάζει δεύτερο (τρίτο; τέταρτο;) ποτήρι ουίσκι, ανάβει τσιγάρο και σε καλεί να δεις κυριολεκτικά πίσω από το πανί και τα έργα του: μέσα στο μοναχικό, θαμπό από την αναπόληση, δωμάτιό του, με το μονό κρεβάτι, τη γραφομηχανή, τα χάπια και το παράθυρο με το φως από το gay μπάρ του κάτω στενού, του λιτού σκηνικού της Κατερίνας Ζερβουδάκη με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της Σοφίας Αλεξιάδου.

Στο δωμάτιο αυτό, όπου τα βράδια που στερεύει από τις αντρικές συντροφιές που δρουν σαν άλλο ένα από τα χάπια του, πνίγεται από το βάρος του κύματος της μοναξιάς του και του αιώνιου φόβου του μη χάσει τα λογικά του. Βλέποντας σκηνές από το Λεωφορείο ο Πόθος ή τον Γυάλινο Κόσμο, επισκέπτεται ξανά και ξανά αυτοβιογραφικές στιγμές της οικογένειας του και αντικατοπτρισμένες, μεγεθυμένες, στο πανί πτυχές του εαυτού του… και των inner διαβόλων του.

«Blue Devils of Tennessee»

ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία: Μάρκος Σαρρής Ερμηνεία: Μπάμπης Γαλιατσάτος φωνή Ρόουζ: Γεωργία Μητροπούλου Συντελεστες: Κείμενα – Σύνθεση Κειμένων: Μαρκος Σαρρής Σκηνικά – Κουστούμια: Κατερίνα Ζερβουδάκη Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου Βιντεο: Σπύρος Αλιδάκης, Γιώργος Ναλπαντίδης Ηχογραφήσεις – Επιμέλεια Ηχογραφημένων: Γιωργής Τσουρής Μoυσική επιμέλεια: Μάρκος Σαρρής Φωτογραφίες: Θαλίνα Καρπούζη Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Μητροπούλου

Παραγωγή: Αθηναϊκή Μυθοποιΐα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κάθε Παρασκευή, ωρα έναρξης: 21.15, διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 5 ευρώ για ανέργους

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6460748

 Κέρδισε μία από τις τρεις διπλές πρόσκλησης για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 21:15.

Συμμετοχή: Κάνε ένα σχόλιο (παρακάτω) με και LIKE στο άρθρο εδώ.

Όροι του διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και μπορείς να λάβεις μέρος έως την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στις 18:00. Οι 3 νικητές θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του περιοδικού antivirus στις 14:00 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και θα ανακοινωθούν από την σελίδα μας στο facebook. Ακόμα θα λάβουν προσωπικό μήνυμα στο profile τους με λεπτομέρειες για την πρόσκληση τους. Έγκυρες συμμετοχές θα θεωρηθούν αυτές που είναι εντός τις προθεσμίας και έχουν κάνει σωστά το LIKE και το σχόλιο.

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!