Ημερίδα “LGBTI δικαιώματα σήμερα”

12/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 η ΟΛΚΕ, στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα “LGBTI δικαιώματα σήμερα” θα παρουσιάσει τα επίσημα αποτελέσματα της FRΑ απο την 1η πανευρωπαϊκή έρευνα πάνω σε LGBTI άτομα που κατοικούν εντός της Ε.Ε.

Η ΟΛΚΕ είχε αναλάβει τον Νοέμβριο του 2011 την προώθηση της 1ης πανευρωπαϊκής έρευνας για LGBTI (ΛΟΑΔ) άτομα στην Ε.Ε. από τη FRA (οργανισμός θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.), για τη κατανόηση των διαφορών μεταξύ των χωρών πάνω στα δικαιώματα των LGBTI ατόμων, κατοίκων της Ε.Ε. Η προώθηση στα LGBTI άτομα στην Ελλάδα, η μετάφραση στα ελληνικά, η διαφήμιση της έρευνας και ό,τι χρειαζόταν για να γίνει ευρέως γνωστή, έγινε εξ’ ολοκλήρου από την ΟΛΚΕ. Ο συντονισμός ήταν από το μέλος της ΟΛΚΕ, Κωνσταντίνα Κοσμίδου.

Ο στόχος της FRA ήταν να συμπληρωθεί η έρευνα από περισσότερα από 100.000 άτομα σε όλη την Ε.Ε. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο έφτασε σχεδόν τους 3.000 και ήταν 6η χώρα σε σειρά συμπληρώσεων του ερωτηματολογίου, με πρώτη την Ιταλία και να ακολουθεί η Γερμανία.

Η έρευνα διήρκεσε έως τον Ιούλιο του 2012 και τα αποτελέσματα βγήκαν επίσημα από την FRA τον Μάρτιο 2013 στη Χάγη. Στην Ελλάδα, τα επίσημα αποτελέσματα στην ελληνική γλώσσα και για τα άτομα που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο εντός ελληνικών συνόρων, παρουσιάζονται για πρώτη φορά τη Παρασκευή στις 15 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Επίτιμος προσκεκλημένος, ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, διευθυντής τμήματος ισότητας και δικαιωμάτων του πολίτη της FRA (Οργανισμός Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες και όλους.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, 18:00-21:00

Τιτάνια Ξενοδοχείο, Πανεπιστημίου 52

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!