Στο σφυρί από τον οίκο Christie’s τα κοσμήματα της Elizabeth Taylor

12/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η συλλογή από κοσμήματα, έργα τέχνης και ρούχα της εκλιπούσας ντίβας του Hollywood, Dame Elizabeth Taylor θα βγει στο «σφυρί» σε μια σειρά δημοπρασιών από τον οίκο Christies, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η ιστορική συλλογή της Elizabeth Taylor θα βγει σε δημοπρασία. Ωστόσο, λεπτομέρειες για τις δημοπρασίες θα ανακοινωθούν αργότερα, ανέφερε ο οίκος, τονίζοντας πως είναι τιμή που θα πραγματοποιήσει ο Christies τις δημοπρασίες της συλλογής της διάσημης ηθοποιού.

Η συλλογή που θα δημοπρατηθεί περιλαμβάνει ορισμένα από τα πολυτιμότερα πετράδια του κόσμου. Εκτός αυτών θα δημοπρατηθούν έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή της , καθώς άλλα αναμνηστικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με το BBC, ο οίκος Christie’s σχεδιάζει σειρά δημοπρασιών με αντικείμενα της Elizabeth Taylor, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την οικογένεια της ηθοποιού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Luxury Jewels of Beverly Hills και συνεργάτης της διάσημης ηθοποιού στη δημιουργία της προσωπικής της σειράς κοσμημάτων με το όνομα «House of Taylor» δήλωσε πως η ηθοποιός διέθετε μια από τις πιο σπάνιες συλλογές διαμαντιών, οι οποίες είχαν και έντονη συναισθηματική αξία για την ίδια.

Στη συλλογή της στο παρελθόν είχε μεταξύ άλλων το διάσημο διαμάντι Burton-Taylor 69.42 καρατίων ( έφερε το όνομα του αγοραστή Richard Burton και της κατόχου Elizabeth Taylor) το οποίο είχε πωλήσει μετά το διαζύγιο της από τον Richard Burton, για 5 εκατομμύρια δολλάρια τον Ιούνιο 1979, για να χτίσει ένα νοσοκομείο στην Botswana, και του οποίου σημερινός κάτοχος είναι ο Robert Mouawad.

Στην κατοχή της όταν πέθανε είχε το παγκοσμίως φημισμένο μαργαριτάρι La Pelegrina, ένα από τα διασημότερα μεγαλύτερα φυσικά μαργαριτάρια στον κόσμο, του οποίου γνωρίζουμε την ιστορία εδώ και 500 χρόνια και το οποίο είχε αγοράσει το 1969 ο Richard Burton από τον οίκο Cartier, καθώς και το διαμάντι Krupp, 33.19 καρατίων, το οποίο και αυτό είχε αγοράσει ο Richard Burton στις 16 Μαίου 1968 από τον οίκο δημοπρασιων Sotheby’s ( στη φωτογραφία το φορά και φωτογραφία δεξιά μόνο του ).

Μερικά από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής της, η οποία θα δημοπρατηθεί μέσω του Christie’s , είναι ένα διαμαντένιο κολιέ 70 καρατιών και το δακτυλίδι με το διαμάντι Krupp ( στη φωτογραφία ), τα οποία είχε χαρίσει στην Taylor ο Richard Burton.

Μέρος των εσόδων από την πώληση της συλλογής θα διατεθεί στις φιλανθρωπικές οργανώσεις «Taylor’s AIDS foundation» και « AmFAR».

Μία άλλη δημοπρασία, που θα διεξαχθεί μέσω Διαδικτύου από τις 12 ώς τις 19 Μαΐου, και η οποία δεν σχετίζεται με τον οίκο Christie’s, ρίχνει φως στην πρώτη αγάπη της Elizabeth Taylor, τον William Pawley Jr.

Πρόκειται 66 επιστολές προς τον William Pawley Jr, με τον οποίο η διάσημη πρωταγωνίστρια είχε αρραβωνιαστεί στα 17 της.

Τα ερωτικά γράμματα ξεκινούν από τον Μάρτιο του 1949 και καταλήγουν λίγο πριν από τον χωρισμό του ζευγαριού. Συμπεριλαμβάνονται επίσης και 20 που έστειλε η μαμά της στον Pawley μετά τον χωρισμό τους, ζητώντας να αφήσει ήσυχη την κόρη της.

Σε ένα από τα γράμματα, η ηθοποιός γράφει: “Θέλω οι καρδιές μας να ανήκουν η μία στη άλλη μέχρι την αιωνιότητα. Θέλω να είμαστε ‘εραστές’ πάντα ακόμη και αφού είμαστε παντρεμένοι 75 χρόνια και έχουμε τουλάχιστον μια ντουζίνα δισέγγονα”.

Έλαβα το τηλεγράφημά σου σήμερα το πρωί για να επιστρέψω το δαχτυλίδι και το βραχιόλι στη Νέα Υόρκη”, γράφει η Taylor σε επιστολή της με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 1949 όταν έληγε η σχέση τους.

“Το φοράω τώρα το δαχτυλίδι- λάμπει τόσο ωραία στον ήλιο- υποθέτω ότι είναι η τελευταία φορά που το φοράω- για λίγο έστω- να το προσέχεις αγαπημένε μου, γιατί η καρδιά μου είναι χαραγμένη ακριβώς εκεί, στο κέντρο του”.

Η δημοπρασία είχε προγραμματιστεί όσο ζούσε η Taylor και τα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί εκτιμάτο ότι θα πωλούνταν από 25.000 ως 30.000 δολάρια, αλλά τώρα αναμένεται να πουληθούν ακριβότερα.

Η Elizabeth Taylor έφυγε από τη ζωή στις 23 Μαρτίου, σε ηλικία 79 ετών.

Ήταν μία από τις 14 γυναίκες στον κόσμο που έχουν καταφέρει από το τίποτα να φτιάξουν μία τεράστια περιουσία. Η Elizabeth Taylor μάλιστα έχει φτάσει να έχει περιουσία που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αποτελείται από ακίνητη περιουσία, κοσμήματα και έσοδα από τα προϊόντα που φέρουν το όνομά της κυρίως τα αρώματά της. Λέγεται μάλιστα ότι το ποσό θα ανεβεί ακόμη περισσότερο, αφότου ολοκληρωθεί η πώληση σε δημοπρασία προσωπικών της αντικειμένων και κοσμημάτων από τον οίκο Christie’s.

Antivirus Newsroom
Διαβάστε επίσης τα άρθρα μας :

Τελευταίο αντίο στην Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor « Η ζωή μου είναι όσοι ζουν με τον HIV/AIDS »

έφυγε η Elizabeth Taylor

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!