Χαβάη: Σε τελική ευθεία το νομοσχέδιο για τους gay γάμους

10/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το νομοσχέδιο σχετικά με τους ομοφυλοφιλικούς γάμους, ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή η βουλή των αντιπροσώπων της Χαβάης. Μετά από αυτό μένει μόνο η έγκριση από τη Γερουσία, προτού πάρει τη μορφή τελικού νόμου.

Οι βουλευτές πέρασαν το νομοσχέδιο με 30 ψήφους υπέρ (19 κατά) και μετά από μια άνευ προηγουμένου ακρόαση 5,000 μαρτυριών.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα παρέχει παράλληλα νομική προστασία σε όλα τα θρησκευτικά ιδρύματα που θα αρνούνται να εξυπηρετούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Η μοίρα του νομοσχεδίου είναι τώρα στο χέρι της Γερουσίας, η οποία ενέκρινε ήδη μια πρώιμη έκδοση του τον περασμένο μήνα. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Εάν περάσει στο τελικό στάδιο, η Χαβάη ενδέχεται να είναι η 15η ή η 16η πολιτεία που νομιμοποιεί τους gay γάμους, μιας και στη τελική ευθεία βρίσκεται και το Ιλινόις που αποφασίζει για το ίδιο θέμα στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνήτης Neil Abercrombie, ο οποίος θα είναι αυτός που θα βάλει την οριστική υπογραφή στο νομοσχέδιο, δήλωσε: «Συγχαίρω τη Βουλή των αντιπροσώπων για την ιστορική απόφαση να ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Προσβλέπω σε μια επιτυχή κατάληξη για αυτό το θέμα των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος Barack Obama που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ήρωας του ρωσικού gay κινήματος από την εφημερίδα Moscow Times, έχει κατά καιρούς εκφράσει την υποστήριξη του στο θέμα της ισότητας του γάμου, αποκαλώντας το «ζήτημα Αξιοπρέπειας και σεβασμού».

Σύμφωνα με το NBC, ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Χαβάης εκτίμησε ότι οι ομοφυλοφιλικοί γάμοι θα φέρουν ακόμα 271 εκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία, σε μια περίοδο τριών ετών.

πηγές: www.pinknews.co.uk, www.advocate.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!