O Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να σώσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες

05/11/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Υπέρτατες προσπάθειες καταβάλει ο Ρώσος πρόεδρος για να σώσει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι το 2014. Περισσότερα είναι τα δημοσιεύματα που μιλάνε για μποϊκοτάζ των αγώνων στην Ρωσία παρά αυτά που προσκαλούν τον κόσμο να συμμετέχει ως αθλητές αλλά και σαν απλό κοινό στους χειμερινούς ολυμπιακούς.

Η παγκόσμια LGBT κοινότητα, παράγοντες του αθλητισμού, διάσημοι καλλιτέχνες, πρόεδροι χώρων είναι μόνο λίγοι από αυτούς που διατηρούν ανησυχίες για την διεξαγωγή των αγώνων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των δηλώσεων ήταν μαζευτούν αμέτρητα άρθρα από κάθε γωνία του πλανήτη που να μιλάνε για τη ρατσιστική συμπεριφορά της Ρωσίας απέναντι στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Η αφορμή ήταν ο νόμος που ψήφισε και εφάρμοσε η ρωσική κυβέρνηση  από την άνοιξη του 2013 και επιβάλλει ποινή σε όσους προωθούν το «μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό» προς ανήλικους είτε είναι κάτοικοι τις χώρας ή ακόμα και επισκέπτες της Ρωσίας.

Σε δήλωσή του την προηγούμενη εβδομάδα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την επίσκεψη του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ είπε: « θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε οι αθλητές, οι θεατές και οι προσκεκλημένοι να νιώθουν άνετα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, τη φυλή τους και το σεξουαλικό τους προσανατολισμό». Με τον τρόπο αυτό θέλησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη σχετικά με τους φόβους που έχουν εκφραστεί όσον αφορά στην αντιμετώπιση που θα έχουν οι ομοφυλόφιλοι, με αφορμή το νόμο για την απαγόρευση της προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Δεν κατάφεραν όμως οι δηλώσεις του να καθησυχάσουν τον κόσμο και αρκετές οργανώσεις ομοφυλόφιλων κατηγόρησαν το Μπαχ ότι δεν άσκησε την πίεση που έπρεπε στη Μόσχα.




Δες και αυτό!