Χιλή: Ποινή φυλάκισης για 4 άνδρες που βασάνισαν νεαρό ομοφυλόφιλο

29/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός ομοφυλόφιλου άνδρα στη Χιλή, την περασμένη εβδομάδα. Ο Daniel Zamudio γνώρισε τραγικό θάνατο μετά από επίθεση που δέχθηκε από μια ομάδα νεοναζί, πριν από ένα περίπου χρόνο.

Πρόκειται για τους Patricio Ahumanda, Alejandro Angulo, Raul Lopez και Fabian Mora, οι οποίοι όλοι τους βρίσκονταν μεταξύ των 19-25 ετών, όταν διέπραξαν το έγκλημα.

Το γεγονός της δολοφονίας είχε εγείρει πλήθος αντιδράσεων με τον πρόεδρος τη χώρας, Sebastian Pinera, να υπογράφει ένα νέο νόμο κατά των διακρίσεων, μόλις λίγους μήνες αργότερα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, είχε παραμείνει σε στάδιο διαβούλευσης για επτά ολόκληρα χρόνια και χρειάστηκε ένας τραγικός θάνατος για να πάρει τελικά το νόμο της τελικής ψήφισης, κερδίζοντας με 25 ψήφους υπέρ (3 κατά).

Ο Ahumanda καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ως ο αρχηγός της ομάδας. Ο Angulo και ο Lopez σε 15 χρόνια, ενώ ο Μora σε 7, μιας και ήταν ο μοναδικός που δήλωσε την ενοχή του.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο Mora είχε ρωτήσει το νεαρό θύμα εάν ήταν ομοφυλόφιλος. Μετά τη θετική απάντηση, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι προέβησαν σε βάναυσες συμπεριφορές που διήρκησαν 7 ολόκληρες ώρες. Συγκεκριμένα, χτυπούσαν με δύναμη το κεφάλι του θύματος, έσβηναν τσιγάρα στο σώμα του, ενώ το προπηλάκιζαν με ναζιστική φρασεολογία.

Τα βασανιστήρια οδήγησαν τον άτυχο Daniel στο νοσοκομείο, όπου και ξεψύχησε πέντε μέρες αργότερα. Στη κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.

πηγή: www.pinknews.co.uk

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!