Σκελετός διαφυλικού, 5.000 ετών

08/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα σκελετό ηλικίας 5,000 ετών, τον οποίο θεωρούν ότι άνηκε σε διαφυλικό άτομο.

Ο ανδρικός σκελετός βρέθηκε κοντά στην Πράγα της Τσεχίας και είχε θαφτεί με τον τρόπο ταφής των γυναικών. 

Το σώμα χρονολογείται μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ και ειδικότερα την εποχή του χαλκού. 

Τα ανδρικά σώματα, αυτής της ηλικίας και αυτού του πολιτισμού βρίσκονται θαμμένα με το κεφάλι προν τη δύση και με τα όπλα τους. 

Αλλά αυτός ο σκελετός βρέθηκε με το κεφάλι προς την ανατολή και γύρω του υπήρχαν αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης, όπως βρίσκουμε στους τάφους γυναικών. 

Σε συνέντευξη τύπου στην Πράγα, οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι το άτομο ήταν διαφυλικό είτε άτομο “τρίτου φύλου”. 

Η Kamila Remišová, υπεύθυνη των ανασκαφών δήλωσε “Από την ιστορία και την εθνολογία, γνωρίζουμε ότι όταν ένας πολιτισμός έχει αυστηρούς τελετουργικούς τρόπους ταφής δεν κάνει ποτέ τέτοια λάθη.”

Η αρχαιολόγος Kateřina Semrádová δήλωσε “Πιστεύουμε ότι πρόκειται για την αρχαιότερη περίπτωση ατόμου που θα μπορούσε να περιγραφεί ως διαφυλικό άτομο ή τρίτου φύλου που έχει ποτέ βρεθεί στη δημοκρατία της Τσεχίας .”

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχαιολόγοι βρίσκουν άτομο θαμμένο με το τελετουργικό του αντίθετου φύλου. Μια γυναίκα από τη μεσολιθική εποχή είχε βρεθεί θαμμένη με όπλα γύρω της στο παρελθόν.

Πηγή : Pink News, Φωτογραφία αρχείου

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!