Το 14ο «ναι» των ΗΠΑ στους gay γάμους

22/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Αυτή τη φορά πεταγόμαστε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Νιου Τζέρσεϋ, το οποίο από εχθές αποτελεί τη 14η πολιτεία που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδότησε παράλληλα και την υποχώρηση του κυβερνήτη Chris Christie, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμάχεται σθεναρά την ιδέα των gay γάμων. Ο ίδιος τελικά εγκατέλειψε τη μάχη, μιας και διαπίστωσε ότι τόσο το δικαστήριο όσο και η γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση ήταν εναντίον του.

Η απόφαση του να μην ασκήσει έφεση στην δικαστική εντολή που προσφέρει «εγκυρότητα» στους ομοφυλοφιλικούς γάμους , απομάκρυνε και το τελευταίο εμπόδιο για την οριστική νομιμοποίηση τους στη πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ.

Οι σύμβουλοι του κυβερνήτη διαπίστωσαν ότι ο όποιος αγώνας εναντίωσης στο εν λόγω θεσμό είναι πλέον ανώφελος, κυρίως μετά την άρνηση του ανώτατου δικαστηρίου να στηρίξει τις προσπάθειες για μπλοκάρισμα του θεσμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ την συγκατάθεση τους έδωσαν και οι δικαστές που θεωρούνταν σύμμαχοι στο αντί-gay αγώνα του κυβερνήτη.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εγκαταλείπει τον αγώνα, αφού δεν υπάρχουν άλλα νομικά επιχειρήματα να παραθέσει, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “θα ήταν πολύ ηλίθιο από την πλευρά του να συνεχίσει να υποστηρίζει κάτι που θα τον οδηγούσε σε σίγουρη αποτυχία”.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι άλλαξε αντιλήψεις. Όλα έγιναν στα πλαίσια ενός πολιτικού παιχνιδιού, κατά το οποίο ο ίδιος παρουσιάζεται σαν μια προσωπικότητα που εμμένει μεν στις απόψεις του, αλλά προσαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Όπως και να έχει το πράγμα, οιgay γάμοι αποτελούν πραγματικότητα και σε αυτή τη μεριά του πλανήτη.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!